El cap de la policia local d'Olot és el nou ajudant del bisbe de Girona

Aquest matí ha estat investit com a diaca permanent i podrà batejar, presidir casaments, enterraments i realitzar la consagració

"Estic molt content de donar aquest servei a la comunitat, fins ara ho feia amb la meva professió però a partir d'ara també podré oferir serveis a totes aquelles persones que ho estan passant malament", ha explicat el cap de la Policia Local d'Olot.

La Catedral de Girona s'ha omplert aquest diumenge a la tarda per compartir amb l'Ignasi López un dels moments més importants de la seva vida, rebre el títol de diaca permanent. Fins ara, el cap de la policia d'Olot havia realitzat tres cursos a l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona i el passat 31 de desembre ja va rebre els ministeris laïcals de lector i acòlit de mans del bisbe en una celebració a la capella del seminari diocesà. Fins aquest diumenge, López Clevillé, ja havia portat a terme diverses celebracions religioses a la Cellera de Ter, Osor o al santuari de la Mare de Déu del Coll, entre d'altres localitzacions.

A més dels serveis de bateig, casaments i enterraments, el cap de la policia podrà donar, a partir d'ara, suport a persones que es troben a les presons, centres de salut o col·lectius de gent gran. També tindrà potestat per presidir la celebració de la paraula tot i que no podrà oficiar una missa -perquè no pot realitzar la part de la consagració- com tampoc confessar als fidels.

La cerimònia d'ordenació ha estat presidida pel bisbe de Girona, Francesc Pardo. Durant l'acte s'ha pogut sentir diversos salms religiosos i lectures de les profecies d'Ezequiel, com també fragments de l'Evangeli. I es que l'ordenació de diaca és un ritual que compta amb un diàleg entre el candidat i el bisbe.

Un dels instants més emocionants ha estat quan el bisbe ha lliurat al nou diaca el llibre dels Evangelis, el signe de l'ofici diaconal per tal que pugui predicar amb ell durant les celebracions litúrgiques. Posteriorment, el cap de la policia s'ha agenollat davant del bisbe i aquest li ha posat les mans en silenci sobre el cap i, tot seguit, ha recitat la pregària de l'ordenació.