Suspesa la 50ena edició dels Focs de Blanes per la crisi sanitària del coronavirus

Es celebrarà l'any vinent

El Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes ha anunciat que el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava – Trofeu Vila de Blanes, que enguany havia de commemorar el seu 50è aniversari, s’ha ajornat per al 2021. També s'han ajornat tots els actes commemoratius que, de fet, ja haurien d’haver-se començat a celebrar.

L’actor, autor i director teatral Quim Masferrer serà l’ambaixador del 50è aniversari del Concurs de Focs i que es mantindrà l'edició vinent.

Des del consistori apunten que les mesures de seguretat per evitar el contagi de la covid-19 fan "impossible" poder organitzar l’esdeveniment. Hi participaven quatre de l’estat espanyol i dues d’estrangeres. Per aquest 2020 s’havia augmentat una nit més de focs en relació al 2019. S’hauria fet durant sis dies, del 21 al 26 de juliol.

Festa de Santa Anna

El què en canvi sí que se celebrarà és un cicle festiu que coincideixi amb les dates de la Festa Major, una ‘Festa de Santa Anna’ reduïda a menys dies, i adaptada a les mesures de seguretat que marqui la fase de desconfinament en què s’estigui en aquell moment.

Actualment s'estan acabant de perfilar diverses alternatives a les activitats que s'han vist obligades a suspendre. Des del Departament de Cultura i Festes s’ha fet un replantejament de la festa, pensant sobretot en la manera que pugui arribar al màxim nombre de persones, incorporant la tecnologia a espais susceptibles d’acollir l’aforament permès.

Quant al calendari, els actes es concentraran al voltant del cap de setmana que culmina amb el diumenge 26 de juliol, el dia de Santa Anna, i les propostes en què ja s’ha estat treballant durant els darrers mesos s'espera que siguin singulars i atractives. El consistori blanenc preveu donar a conèixer el programa definitiu en un marge de temps prudencial, segurament entre finals de juny i principis de juliol.