Finalitza la restauració de l'església de Sant Climent de Talltorta de Bolvir

El paviment de fusta estava en mal estat i les filtracions del subsòl malmetien les pintures

L'actuació més difícil i lenta va ser la consolidació i restauració de les pintures barroques que cobrien la majoria dels murs interiors de l'església. Tot i això, aquest treball, realitzat per la restauradora Meritxell Izquierdo, ha estat del tot reeixit, atès que permet observar un dels millors exemples de pintura religiosa barroca de les nostres comarques, que dóna a l'església de Talltorta un caràcter únic.

La construcció és del segle XVII però ha patit modificacions posteriors. Consta d'una única nau, amb diverses capelles laterals, un absis poligonal i un petit campanar. . L'element més destacat és la decoració pictòrica barroca, que data de l'episcopat de Simenó Guinda i Apeztegui, bisbe d'Urgell del 1714 al 1737. Les pintures, d'estil popular barroc, molt senzill però impactant, representen diverses escenes de la història bíblica.

Les obres es van iniciar el 2004, i la inversió de la Diputació de Girona ha estat de 136.711,58 euros; aproximadament el cost total de la inversió, que se situa al voltant dels 250.000 euros.

En l'acte de presentació de la finalització de les obres, hi han assistit el diputat de Monuments de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; el bisble d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives i l'alcalde de Bolvir, Bartomeu Baqué.