Inicien el trasplantament dels arbres centenaris del Passeig Nou de Figueres

El regidor de Qualitat Urbana, Pere Pujulà assegura que el 90% dels plataners sobreviuran

  • Trasplantament del plataner a la Ronda Sud de Figueres © Marc Estarriola
    Trasplantament del plataner a la Ronda Sud de Figueres © Marc Estarriola
  • Trasllat de l'abre camí de la Ronda Sud © Marc Estarriola
    Trasllat de l'abre camí de la Ronda Sud © Marc Estarriola
  • Retirada del plataner del Passeig Nou per operaris municipals © Marc Estarriola
    Retirada del plataner del Passeig Nou per operaris municipals © Marc Estarriola
Una hora i mitja ha estat el temps necessari per a traslladar un dels plataners centenaris del Passeig Nou i trasplantar-lo a la Ronda Sud de Figueres. Aquest procés, que s'allargarà per un període de 10 dies, ha de servir per a salvar aquests arbres i alliberar l'espai del passeig per a la construcció del futur aparcament soterrat que allí s'hi ha projectat. El regidor de Qualitat Urbana, Pere Pujulà, ha apuntat aquest matí que 'el 90% dels plataners trasplantats sobreviurà', mentre que corren perill els situats prop del talús que encaixa el Passeig Nou amb el Parc Bosc. Aquests quatre elements són els que 'tenen menys possibilitats de sobreviure, ja que es troben un indret on per allí passa una línia de baixa tensió i estan enganxats al talús del parc.

Arbres amb escorta policial

Els veïns de Figueres han pogut veure aquest matí com un plataner d'importants dimensions i deu tones de pes era passejat per l'Avinguda de Salvador Dalí fins a la Ronda Sud entre un important desplegament policial que ha tallat el trànsit en aquells punts més crítics on era difícil passar. Les cues i retencions no han superat en cap cas el quilòmetre i ràpidament s'ha donat pas alternatiu una vegada l'arbre centenari ha arribat a la Ronda Sud per ser descarregat.

Segons Pujulà, aquest procés de transport i trasplantament es repetirà al llarg dels propers 10 dies unes quatre vegades cada jornada.
 
  • Pere Pujulà explica quins arbres pateixen més riscos de no sobreviure