Ataquen per segona vegada en una setmana la seu de Ciutadans a Girona

Han llençat pedres contra els vidres · Jordi Cañas va qualificar els vàndals com uns "nazis independentistes"

El nou atac a la seu de Ciutadans a Girona ha estat perpetrat amb pedres de grans dimensions que han trencat els vidres exteriors. Pel coordinador provincial de C’s a Girona, Joan Maria Castel, “aquest nou atac representa un nou atemptat contra la democràcia i la llibertat”.

En aquest sentit, Castel considera “que resulta preocupant que aquells que s’autodefineixen defensors de les llibertats utilitzin tècniques d’opressió per coaccionar aquells que no comparteixen la seva visió identitària”. Segons Castel, “els que amb les amenaces, els atacs i les coaccions creuen que ens silenciaran van mal encaminats. Els que defensem viure en una societat en llibertat, continuarem treballant perquè Girona i la resta d’Espanya puguem continuar vivint en convivència i perquè aquells que defensen un model de societat diferent al nostre puguin expressar-se lliurement en les nostres institucions democràtiques”.

Els fets han estat denunciats davant els Mossos d’Esquadra per l’atac a la seu i també per coaccions i intimidació. Els Mossos han obert una via d’investigació per tal de localitzar els vàndals.

Finalment, Castel ha carregat durament contra la resta de formacions polítiques de Girona, “sis dies després del primer atac cap formació política ha rebutjat els fets”. “Resulta preocupant que els nostres representants polítics callin davant d’aquells que fan ús de la violència”. “Quién calla otorga”, ha sentenciat Castel en castellà.