La biblioteca de Figueres reobre demà per a préstecs amb cita prèvia

Un recorregut segur marcarà les distàncies de seguretat que els usuaris hauran de seguir

La biblioteca de Figueres (Alt Empordà) reobrirà les seves portes aquest dimarts però només amb cita prèvia i per a serveis de préstec, devolució de documents i d'informació bibliogràfica.
Els usuaris podran reservar la plaça a través del correu electrònic (citaprevia.bibfigueres@gmail.com), trucant al telèfon 972 511 660 o via Whatsapp (610 528 568). Pel que fa a la devolució dels llibres, s'haurà de fer a través de l'entrada lateral del carrer de Mestra Falla. Quan es retornin, estaran 14 dies de quarantena. El préstec interbibliotecari quedarà suspès. Per altra banda, l'Ajuntament ha instal·lat mampares i punts amb gel hidroalcohòlic a l'entrada. A més, ha indicat un recorregut segur i ha marcat la distància que cal respectar.
 
Per altra banda, la biblioteca ha adaptat els horaris i els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes obrirà de dos quarts de deu del matí a dos quarts de dues del migdia. Els dimarts i dijous es farà un torn de tardes obrint de dos quarts de quatre a dos quarts de vuit del vespre.
 
El restabliment de la resta de serveis es realitzarà de manera gradual a mesura que s'avanci en les fases de desconfinament establertes pel govern. Es preveu que en la Fase 2 es permetria l’accés limitat als espais de la biblioteca (un terç de l’aforament) per a la lectura i consultes al fons mitjançant l’intercessió del personal bibliotecari, també es podria fer ús dels ordinadors amb reserva prèvia i accedir als catàlegs en línia. En la Fase 3 es preveu reprendre la realització d'activitats culturals, amb limitació a un terç de la capacitat màxima de l'espai, i sempre amb menys de 30 persones participants.
 
Al llarg d’aquest dos mesos de confinament, la biblioteca no ha aturat en cap moment la seva activitat, i l’equip de la biblioteca ha estat treballant des de casa resolent consultes dels usuaris, que han arribat a través del correu electrònic, les xarxes socials, elaborant continguts per a les xarxes socials i la web, fent recomanacions literàries, explicant l’ús de la plataforma eBiblio de préstec de llibres digitals i avançant tasques internes de gestió.