Banyoles no cobrarà la taxa d'ocupació de via pública als restauradors aquest any

Les inscripcions pel Casal d'Estiu es podrien obrir la setmana vinent

L'Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany), ha anunciat avui que no cobrarà la taxa d'ocupació de via pública de les terrasses aquest any als bars i restauradors per tal d'ajudar-los en la reactivació de l'activitat econòmica fruit de la crisi generada pel coronavirus.

Amb tot, també s'està treballant amb els establiments per tal de facilitar-los l'ampliació dels espais en la mesura que sigui possible i així encabir-hi més taules.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha destacat que “la situació excepcional que ha provocat la crisi sanitària per la covid-19 obliga a prendre mesures excepcionals que permetin facilitar la recuperació de l’activitat econòmica a la nostra ciutat”. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que “aquesta setmana ja es podran començar a sol·licitar les ajudes per a comerços i establiments de restauració afectats pel tancament d’estat d’alarma, amb una inversió extraordinària de 150.000 euros”.

Pel que fa als Casals d’Estiu, des de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Banyoles es treballa coordinadament amb les entitats que participen al programa Lleure per a Tothom per la campanya d’aquest any. Pendents de l’obertura d’inscripcions, que es farà amb tota probabilitat la setmana que ve, des de l’Ajuntament s’ha acordat augmentar la partida econòmica destinada a facilitar beques perquè els nens i nenes de famílies vulnerables puguin accedir-hi.

En aquest sentit, es destinaran 20.000 euros, més del doble que l’any passat, quan se’n van destinar 7.200 euros. A més, també es destinaran 14.000 euros per a monitors d’infants amb necessitats especials.

Lleure per a Tothom és una proposta de lleure creada de manera compartida per l’Ajuntament de Banyoles i les entitats educatives que es comprometen a fer del lleure un espai obert, participatiu, inclusiu i a l’abast de tothom. Aquest any hi participaran Museus de Banyoles, l’Escola Municipal de Música i l’Aula de Teatre, la Coordinadora de Lleure, el Consell Esportiu del Pla de l’Estany i l’Escola de Natura.