Els ossets d'Haribo compleixen 90 anys

La fabrica de Cornellà de Terri ha ampliat un 25% les instal·lacions

L'empresa Haribo es va fundar el 1920 a la ciutat. alemanya de Bonn i dos anys més tard el fundador va tenir la idea de donar una forma particular i divertida al motlle de caramel. D'aquesta manera va néixer el famós osset d'or, que ha passat a la història com la figura pionera dels caramels de gelatina.

Inicialment, la figura de gelatina es va inspirar en l'osset ballador, que al segle XIX era l'animal estel·lar de fires, festivals i circs ambulants. Els ossets han estat sotmesos amb el temps a lleugeres modificacions (al començament eren més grans i més prims), però a data d'avui encara conserven els seus trets bàsic i més característics. Actualment comparteixen protagonisme amb molts altres caramels de gelatina, com són els plàtans, les ampolles de coca-cola o les maduixes.

Ampliació de les instal·lacions

La multinacional alemanya va obrir la seva planta a Cornellà de Terri el 1995. Sis anys més tard, una primera ampliació ja va permetre contractar 120 treballadors, i a partir d'aquí la planta no va parar de créixer. Segons explicava el director general de màrqueting i vendes d'Haribo a Espanya i a Portugal, Holger Lackhoff, el ritme de creixement a l'estat espanyol és d'un 15% anual, tot i la crisi econòmica.

"En els darrers cinc anys, malgrat els moments actuals, hem arribat a doblar la nostra xifra de vendes", apuntava el març de l'any passat Lackhoff. El 2010, la firma alemanya de fabricació de llaminadures va decidir centralitzar la producció a Girona i ampliar la planta de Cornellà de Terri. Això va comportar el tancament de la factoria d'Alacant, on s'hi feien productes de regalèssia.

El 14 de març de 2011 Haribo va inaugurar les noves instal·lacions. Amb l'ampliació, es van crear 100 nous llocs de treball a la comarca, alguns dels quals els van ocupar treballadors de l'antiga factoria d'Alacant. Per poder portar a terme la introducció d'aquestes noves línies, la multinacional va necessitar el vistiplau de l'ajuntament per ocupar un carrer.

L'ampliació ha permès incrementar un 25% la capacitat de producció a Cornellà de Terri.