El Parlament acorda garantir la continuïtat dels programes de reinserció social a les presons

L'oposició recorda que ja existeix una moció aprovada que obliga el Govern a mantenir obert el centre de menors de Montilivi

A través de l'Ordre de Subvencions, els grups confien que la Generalitat pugui rescabalar els diners que ja han avançat les entitats socials durant els primers sis mesos de l'any i garanteixi que puguin continuar desenvolupant la seva tasca fins el 31 de desembre.

La moció, presentada pel PSC i finalment transaccionada amb els grups de CiU, ICV-EUiA i ERC, feia referència originàriament als centres educatius de justícia juvenil de Montilivi (Girona) i dels Til·lers (Mollet del Vallès). El PSC reclamava que el Govern es comprometés a mantenir oberts tots dos centres, però finalment ha retirat el punt de la moció en considerar que això ja havia quedat clar en una altra moció aprovada el passat 7 de juny per tots els grups amb l'excepció de CiU.

De fet, durant la sessió matinal del Ple, la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ja ha mantingut un debat entorn aquest tema amb la diputada d'ERC Carme Capdevila. Segons Bozal, el Govern es compromet a mantenir tots els llocs de treball, però no ha fet la mateixa afirmació amb els Centres de Montilivi i dels Til·lers. La consellera s'ha limitat a explicar que "el tancament d'aquests dos centres no ha d'afectar el model català de centres de justícia juvenil".