En llibertat l'home que va apunyalar una treballadora social a Salt

L'Audiència de Girona adverteix que pot ser perillós

L'home que va apunyalar una treballadora social de Salt (Gironès) el 23 de novembre del 2018 ha sortit en llibertat tot i que la sentència de l'Audiència de Girona acordava com a mesura de seguretat l'internament psiquiàtric durant un temps màxim de 7 anys i mig.
Segons fonts consultades, dijous el van traslladar des de la presó del Puig de les Basses fins al parc hospitalari Martí i Julià, per atendre'l a la xarxa de salut mental. Fonts hospitalàries confirmen que, a hores d'ara, no està ingressat. La sentència de l'Audiència de Girona el va absoldre de l'intent d'assassinat aplicant-li una eximent completa d'alteració psíquica. Tot i això, el mateix tribunal advertia que el processat pot ser perillós si no rep tractament.
 
"Els doctors són taxatius a l'hora d'afirmar que, en l'actualitat, existeix risc de violència", recollia la sentència de l'Audiència de Girona que apuntava que "la severitat i la cronicitat del seu trastorn", la "persistència" de la ideació delirant i l'escassa xarxa de suport que té el processat portaven a concloure que la situació més "idònia" era que ingressés en un centre psiquiàtric penitenciari.

El tribunal concloïa que no hi ha cap dubte sobre l'autoria, i que va ser l'acusat qui va abordar la treballadora social pel carrer, aprofitant que caminava amb una companya de feina per anar a fer una visita domiciliària, i li va clavar dues ganivetades. L'Audiència, però, el va declarar "no culpable per falta d'imputabilitat" de l'intent d'assassinat perquè patia "una clínica delirant de perjudici i paranoide" que li va anul·lar "la capacitat de judici i raonament".

Segons la sentència, el processat feia "interpretacions delirants de la realitat" i atribuïa a la víctima la identitat d'una exparella que tenia al Marroc i creia que el perseguia, l'assetjava i li feia bruixeria.