L'Estat obrirà la frontera als turistes estrangers a partir del juliol

Sánchez anuncia que el 8 de juny es podrà reprendre la lliga de futbol professional

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte que els primers turistes estrangers podran entrar a l'Estat a principis de juliol, coincidint amb les darreres fases de desconfinament a la gran majoria del país.
El president espanyol ha garantit que els visitants estrangers podran passar les vacances en territori espanyol amb "condicions de seguretat" i ha animat els turistes internacionals a començar a preparar les seves estades a Espanya, així com al sector del turisme i l'hostaleria a què "a partir d'avui es preparin per reprendre la seva activitat en pocs dies". D'altra banda, Sánchez també ha comunicat que la lliga de futbol professional tornarà a disputar-se a partir del 8 de juny.
 
Sánchez ha recordat que cada any l'Estat rep més de 80 milions de visitants internacionals ha insistit que ho podran fer amb "condicions de seguretat" tot i que no ha especificat quines mesures hauran de prendre abans d'entrar al país. "Espanya necessita del turisme. I el turisme necessita seguretat en origen i en destí. Per això garantirem que els turistes no correran cap risc i que tampoc ens portaran riscos al nostre país", ha assenyalat Sánchez, en una roda de premsa aquest dissabte al migdia des de La Moncloa, en la qual ha dit que ara el turisme espanyol portarà el "segell de la seguretat sanitària i el de la sostenibilitat mediambiental".
 
Segons el president espanyol, la represa del turisme ja fa setmanes que es prepara amb el sector, el Ministeri d'indústria, Comerç i Turisme i en coordinació amb les comunitats. Per Sánchez, "no hi ha contraposició entre salut i negoci" ja que, ha afegit, "sense salut no hi ha negoci".
 
Així mateix, el president espanyol ha animat els ciutadans espanyols perquè també comencin a preparar les seves vacances, que aquest any hauran de ser de proximitat. De fet, en el cas dels residents ha comentat que ja podrien començar a gaudir-ne a finals de juny, quan les fases de desescalada cap a la 'nova normalitat' ja estaran arribant al seu final a la majoria de territoris.
 
El president espanyol ha assenyalat que l'hostaleria i el turisme "juguen un paper fonamental" en l'economia espanyola, així com en la creació de llocs de treball. En aquest sentit, ha defensat que moltes de les ajudes aprovades pel govern d'ajudes a pimes i autònoms han estat per a aquests sectors.
 
Segons ha detallat, fins el 18 de maig el sector del turisme s'ha acollit a 82.324 operacions corresponents a la línia d'avals ICO per a 68.662 empreses i per un import total de 6.441 milions d'euros, als quals ha dit que cal sumar els 400 milions d'euros que es van habilitar al principi de la pandèmia amb motiu de la fallida de l'operadora Thomas Cook.
 
També ha informat que en el turisme i l'hostaleria s'han comptabilitzat 259.238 beneficiaris de les prestacions a autònoms per cessament d'activitat, un 20% del total i que als ERTO, fins al 30 de juny, s'hi han acollit 917.704 persones i més de 143.000 empreses.
 
D'altra banda, una de les altres activitats que es reprendran aviat és la lliga de futbol professional així com les grans competicions esportives, segons el president del govern espanyol. Serà a partir del 8 de juny després que el Consell Superior d'Esports, el govern espanyol i el Ministeri de Sanitat hagin aprovat la data, coincidint amb la fase 3 en gran part del territori espanyol.
 
Igual que en l'activitat turística, Sánchez ha assegurat que es garantirà "la màxima seguretat sanitària" per a jugadors i altres integrants de la La Liga.