Les AMPA de Girona denuncien que no tenen diners per a les beques de menjador

Les associacions de pares emprendran accions legals contra el Consell Comarcal i Ensenyament si no cobren el que els deuen

La crisi i les retallades han abocat les AMPA de les escoles de Primària de Girona a una situació "insostenible", segons denuncien en un manifest conjunt. Es mostren "indignades" per les "moltes injustícies que s'estan cometent per part del Consell Comarcal i del Departament d'Ensenyament". Argumenten que aquest any els han tret tota mena d'ajudes i que, tot i que treballen de forma "altruista i voluntària", no són "bancs".

Cada any les AMPA han d'assumir part del cost dels alumnes becats al menjador, però aquest any lamenten que no cobren o bé ho fan "de tant en tant". Aquesta situació ha dut algunes associacions a plantejar-se haver de renunciar a ajudar les famílies més necessitades.

Argumenten que l'ús de carmanyoles tampoc és la solució, ja que s'hauran de continuar pagant els monitors i la qualitat de l'alimentació "baixarà moltíssim", entre altres problemes. "El Departament ha de donar solucions per a aquestes famílies i no crear-ne de nous", subratllen les AMPA.

Davant de tot això les associacions han decidit que si el 31 d'agost vinent no han cobrat el que els deuen es posaran en contacte amb els seus serveis jurídics i faran "tot el legalment necessari" per trobar una solució a aquest problema.