El PSC considera que el rescat a la banca contribuirà a modernitzar el model turístic gironí

Juli Fernández explica que tot plegat pot ser positiu "si no ens costa diners" i el "crèdit torna a fluir"

Fernández ha instat al govern perquè apliqui mesures i polítiques de creixement econòmic,“desconeixem les condicions del rescat i és molt evident que el Govern de l’Estat no és creïble i genera dubtes que es traslladen als mercats. Però el rescat serà positiu si no costa diners a les comarques gironines, si el crèdit torna a fluir i contribueix al creixement de les empreses”.

Segons els socialistes, l’exemple del sector turístic és "paradigmàtic". En aquest sentit consideren que el model necessita un canvi per adaptar-se a les noves condicions del mercat internacional, per trobar-hi una posició sòlida al costat dels competidors i per recuperar valor en l’escala de les principals activitats econòmiques del país. “Però per això es necessita un procés de modernització, una transformació que pot engegar  a partir de la circulació del crèdit que es pot esdevenir amb el rescat”, analitza Fernández.

Des de gener, 887 empreses de les comarques gironines han fet fallida. En aquest mateix període, el Fons de Garantia Salarial (FOGASA) ha pagat prop de 10 milions d’euros, la major part indemnitzacions a treballadors que han perdut la feina, segons informava aquest matí Ràdio Girona-Cadena SER.