Preparen una gran manifestació per reclamar el desdoblament de la N-II a Bàscara

Crida a ciutadans, partits i ajuntaments a sumar-se "massivament" a la protesta convocada

Dissabte vinent al migdia el malestar per l'N-II a les comarques gironines tornarà a sortir a peu de carretera. ERC, les JERC i els sindicats CCOO i UGT han convocat una concentració a Bàscara, que s'acompanyarà d'una marxa lenta de vehicles, sota el lema 'Desdoblament de l'N-II ja!'.

El clam unànime que els manifestants volen fer arribar a l'Estat és, de nou, que es desencalli d'una vegada per totes el desdoblament d'aquesta carretera al seu pas per la demarcació. Els organitzadors llegiran un manifest on, entre d'altres, es critica "la incompetència del Ministeri de Foment" per licitar i adjudicar les obres, es reclama la gratuïtat de l'AP-7 mentre la via continuï empantanegada o s'exigeix que es posi fre a la sagnia d'accidents que acumula l'N-II (on, durant els darrers quatre anys, una setantena de conductors hi ha perdut la vida).

"No és que parlem ja d'un punt negre, sinó d'un autèntic túnel negre", assegura la secretaria general de la UGT a les comarques gironines, Dolors Bassa. "L'estat precari de l'N-II és un fre per a la competitivitat del territori i suposa que, dia a dia, molts treballadors s'hi juguin literalment la vida quan hi circulen per anar a la feina", hi afegeix el seu homòleg a CCOO, Bartomeu Compte.

Els organitzadors fan una crida a conductors, ciutadans, partits polítics i ajuntaments perquè se sumin a la protesta i facin que la concentració sigui "massiva". Per a la diputada d'ERC a Madrid, Teresa Jordà, aquesta és l'única manera de fer sentir al govern espanyol el malestar "pel dèficit flagrant en infraestructures i l'escarni que els pressupostos generals han suposat per a Girona".

Crida a la resta de partits

La diputada també ha fet una crida a la resta de formacions polítiques -sobretot, CiU i el PSC- perquè se sumin a la concentració. "Durant la campanya electoral, l'estat de l'N-II va ser una cantarella reiterativa als programes de tots els partits; per això, ara ens cal més que mai unitat d'acció", ha ressaltat Teresa Jordà.

Jordà ha admès que li hauria agradat que els diputats gironins a Madrid haguessin fet pinya per reivindicar, d'una vegada per totes, els desdoblament integral de l'N-II al seu pas per la demarcació. "Seria el gest que ens caldria a casa nostra", ha dit.

D'altra banda, la diputada d'ERC també ha carregat contra la partida addicional de 300.000 euros que es va incloure als PGE, que ha considerat clarament d'insuficient. "A sobre que no sabem si és paper mullat, és un escarni afegit a la situació en què es troba actualment l'N-II", ha ressaltat.

En espera que arribi dissabte, però, les iniciatives per fer palès davant Madrid l'estat en què es troba l'N-II no s'aturen. De fet, demà mateix, diversos alcaldes de la comarca de la Selva i representants de Consells Comarcals aniran fins al Congrés dels Diputats per posar sobre la taula el dèficit d'inversions que arrossega la infraestructura i reclamar que se'n desencalli el desdoblament.

Els alcaldes (entre els quals, els de Caldes de Malavella, Vidreres, Sils o Riudellots) sortiran a quarts de nou de l'esplanada del 'Touring', situada ben bé al costat de l'N-II, per anar junts fins a Madrid. Allà, es reuniran amb diputats i amb membres de la comissió de Foment.