Sis festivals gironins destinaran part de la recaptació de les entrades a Càritas

Cap Roig, Porta Ferrada, Castell de Peralada i el FITAG, entre els col·laboradors amb l'entitat benèfica

Festivals gironins de música, teatre i cinema s'han solidaritzat amb les persones més vulnerables i destinaran part de la recaptació d'un dels seus espectacles a pal·liar la seva situació de pobresa. Han signat l'acord de col·laboració amb Càritas Diocesana de Girona cites de renom com el Festival de Cap Roig de Calella de Palafrugell (Baix Empordà); el Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), i el Festival Internacional de Música Castell de Peralada (Alt Empordà). També s'han implicat en la iniciativa el Festival de Cinema de Girona; el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) i el Temporada Alta - Festival de Tardor de Catalunya - Girona / Salt (Gironès).

A part de Cap Roig i Castell de Peralada, també ha concretat l'aportació que farà a Càritas el FITAG. En aquest cas, el dia de la inauguració del festival, el 28 d'agost, demanaran al públic assistent al Teatre Municipal de Girona l'aportació voluntària d'1 euro per a l'entitat benèfica (aquest dia l'entrada és gratuïta).

A banda de la donació de part de la recaptació, cadascun dels festivals farà diverses accions durant els dies que duri l'esdeveniment com taules informatives o la col·locació de guardioles on fer aportacions. De fet, l'artista Domènec Fita ha col·laborat també en aquesta iniciativa dissenyant les guardioles de Càritas que estaran disponibles per fer les donacions -les empreses Assessoria d'empreses Ribas-Àlvarez, Clos Assessors, Mobra SL i Prat Sàbat advocats patrocinen la producció de les guardioles.

Empreses amb cor

L'acord amb els festivals s'emmarca en el projecte de Càritas de Girona Empreses amb Cor, que promou la col·laboració d'empreses amb la finalitat d'implicar els agents econòmics en la tasca de l'entitat benèfica. Els negocis poden col·laborar fent donatius econòmics; finançant projectes; facilitant la incorporació al mercat laboral de les persones ateses per Càritas, i oferint formació per als beneficiaris de l'entitat, entre altres accions.