Lloret de Mar prepara els parcs aquàtics i zones 'splash' a la normativa sanitària

Water World obrirà el 27 de juny

Els empresaris de Lloret de Mar (Selva) estan adequant els parcs aquàtics i les zones 'splash' dels hotels a les mesures que garanteixin la seguretat sanitària. Per una banda, el parc de Water World ja està preparant-se per obrir les portes el 27 de juny tot i que ho farà amb un aforament menor.
L'empresa calcula que reduiran entre un 50 i un 66% la seva capacitat total. En les piscines, els socorristes controlaran que hi hagi un banyista cada 4 metres quadrats i es faran torns de deu minuts si hi ha massa gent. A més, la direcció del parc recomana la compra de les entrades a través del web i que la gent arribi amb el banyador posat per estalviar-se fer servir els vestidors.
 
Entre les mesures que s'aplicaran també hi ha un reforç en la plantilla per garantir que hi ha la separació reglamentària a l'hora de fer cua per a les atraccions. També es prendrà la temperatura als treballadors cada dia i per megafonia s'aniran anunciant recomanacions d'higiene i seguretat.
 
Per altra banda, el municipi compta amb vuit hotels amb zones 'splash', que són hotels amb atraccions aquàtiques i tobogans infantils dins del mateix recinte. Un dels establiments amb aquest tipus d'instal·lacions és l’Evenia Olympic Resort, que disposa d’un complex turístic de 50.000 metres quadrats i espera obrir durant la segona quinzena de juny. Implantarà mesures com: reducció de l’aforament al 50%, reforç del personal de supervisió, reforç de personal de piscines per augmentar la neteja, divisió del solàrium perquè cada família tingui la seva zona privada, senyalització de camins per marcar el distanciament o instal·lació de cartelleria.

Formacions per a treballadors

Des del dia 8 de maig i fins a la setmana vinent l'Ajuntament de Lloret de Mar i el sector privat ha organitzat fins a setze formacions certificades de treballadors (públics i privats) en procediments i en prevenció de riscos vinculats a la covid-19. Es preveu que al llarg de totes les sessions hi passin fins a les 8.000 treballadors del sector turístic al municipi.