Els empresaris de l'Estartit recullen firmes per reclamar rebaixes fiscals per fer front al coronavirus

Entre les demandes hi ha l'eliminació de la taxa d'ocupació de via pública

Un grup d'empresaris de l'Estartit (Baix Empordà) ha començat a recollir firmes per tal de demanar a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí que apliqui un seguit de mesures de flexibilització fiscal per ajudar-los a fer front a la crisi sorgida del coronavirus.

En una instància introduïda al registre de l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit el passat 20 d'abril, s'apuntava la "preocupació" dels empresaris del sector turístic degut al bloqueig econòmic provocat per la covid-19, explicant ja aleshores que "afectarà a totes els establiments que depenen directa o indirectament del turisme" i per la "incertesa" en la qual es troben immersos.

Es per tot això que es reclamava una reunió telemàtica per tractar aquest assumpte i prendre mesures i des d'aleshores s'ha decidit recollir les firmes per donar més força a les seves demandes.

Entre les propostes llençades pel sector en destaquen que s'elimini la taxa d'ocupació de via pública, una reducció proporcional de la taxa d'escombraries industrials com també de l'impost de bens immobles i vehicles de transmissió mecànica en negocis turístics. D'altra banda reclamen l'eliminació de la taxa de guals o zones d'aparcament en els hotels, la creació d'una línia d'ajudes als comerços com també en la desinfecció dels mateixos i, finalment, restar de l'impost d'activitats econòmiques IAE del 2021 la quota de competències de gestió tributària que correspon a l'ajuntament.

A hores d'ara el consistori ja ha pres contacte amb alguns empresaris per comentar-los la intenció de restar els dos mesos que els negocis han estat tancats de la taxa d'ocupació de via pública i ampliar les terrasses sense cost. Amb tot els empresaris argumentes que per a fer-ho es requereix una inversió addicional en taules, cadires i parasols per la qual cosa no hi estan d'acord.