Una defunció més al geriàtric de Palafrugell eleva a 33 les víctimes de la pandèmia al centre

Els ingressats amb covid-19 a l'hospital de Palamós passen de vuit a tretze

Una defunció més eleva a 33 les víctimes de la pandèmia al geriàtric de Palafrugell Gent Gran (Baix Empordà). Feia més d'una setmana que no es registrava cap mort per covid-19 al centre.
Segons la darrera actualització dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), aquest dijous hi ha deu pacients ingressats amb coronavirus al geriàtric i, d'altra banda, ja s'han donat 36 altes a persones que han superat la infecció. Les dades que facilita el SSIBE també permeten veure com, ara mateix, al Palamós Gent Gran hi ha dos residents que esperen els resultats de la prova (dimarts, n'eren vuit). Pel que fa a l'hospital, el nombre d'ingressats per coronavirus al centre ha anat a l'alça aquests dos últims dies. S'ha passat de vuit a tretze.
 
Segons l'actualització d'aquest dijous, el total de casos de coronavirus diagnosticats pel SSIBE des de l'arribada de la pandèmia (que inclou pacients ingressats a l'hospital de Palamós i a altres centres assistencials i residències, pacients a domicili, professionals i víctimes mortals) és ja de 512. Això vol dir que, des d'aquest dimarts, s'han detectat sis casos nous.
 
D'aquests, a l'hospital n'hi ha dinou d'ingressats, dels quals sis estan pendents dels resultats de la prova. Els altres tretze ja s'ha confirmat que tenen la infecció, i suposen que hi hagi hagut un repunt de casos (perquè dimarts, a l'hospital hi havia vuit malalts confirmats amb la covid-19).
 
A més, d'ençà del 13 de març, l'hospital de Palamós ha donat 126 altes a persones que han superat la covid-19. Però des de l'inici de la crisi sanitària han mort vint persones en aquest centre hospitalari.

Quatre sanitaris, ingressats a Palamós

En relació als professionals de les empreses del SSIBE, hi ha 27 casos confirmats de coronavirus entre el personal sanitari (dos menys que aquest dimarts) i n'hi ha sis d'aïllats pendents de resultats de les proves (cosa que suposa que n'hi hagi sis menys de confinats). D'altra banda, el SSIBE informa que quatre dels pacients ingressats a l'hospital de Palamós són personal sanitari.
 
Des de l'arribada de la pandèmia, també va morir una persona al centre Palamós Gent Gran. En aquest centre, segons les dades del SSIBE, no hi ha cap altre cas confirmat de covid-19. Però sí que hi ha dos dels residents que estan pendent de rebre el resultats per veure si s'han infectat.