Blanes frega el ple absolut gràcies a les nits d'hotel i els menús a 12 euros

Més de 185 empreses i establiments han participat a la iniciativa 'Blanes 12', inspirada en el 'Girona 10'

Durant el cap de setmana Blanes ha seguit concentrant diversos esdeveniments i actuacions lúdico-culturals al carrer, a banda de les promocions que es van continuar fent als locals de restauració el dissabte.

El component festiu i cultural que ha tingut "Blanes 12" durant els tres dies ha inclòs activitats per a tots els gustos: una Fira Fotogràfica al Carrer; visites guiades a Caves Montferrant, així com a la zona del port i al nucli antic del municipi; cercaviles; inflables per a la canalla; fires; la confecció de les tradicionals Estores de Flors, la inauguració d’una escultura prou emblemàtica –“Treball de Formigues”, de l’artista Julián Cerón-, concerts i un bon grapat d’al·licients.

El valor afegit que també es buscava era la reafirmació de la pròpia identitat del municipi, tal i com recorda Fàbrega. "D’una banda hi ha hagut l’oferta turística, hotelera i gastronòmica, i de l’altra la oferta comercial. Però tot això s’ha de complementar necessàriament amb el què culturalment, patrimonialment ens diferencia com a vila. Aquesta és la nostra riquesa, i això és el què hem volgut fer: complementar la resta del cap de setmana amb una varietat d’experiències, d’activitats al carrer com ara les catifes de Corpus. Creiem que el resultat ha estat molt positiu i variat", ha dit la regidora.

Blanes 12 ha estat coorganitzada i coordinada a través de l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, conjuntament amb l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), l’Associació d’Hostaleria de Blanes i el suport de diferents empreses i entitats culturals i juvenils locals, així com de diferents àrees del mateix consistori. Finalment la iniciativa ha comptat amb la participació de 185 empreses d’allotjament, restauració, comerç i oferta complementària.