Palafrugell acorda un pla de xoc d'1,8 MEUR per fer front a la crisi sanitària

500.000 euros aniran a Benestar Social

El ple de Palafrugell (Baix Empordà) ha acordat un pla de xoc d'1,8 milions d'euros (MEUR) per pal·liar les conseqüències econòmiques i socials de la crisi sanitària. Tots els grups municipals l'han aprovat al ple extraordinari d'aquest dimarts.
El gruix dels diners serà per a dos grans apartats, un que fa referència a mesures socials i l'altre que es destinarà a incentivar l'activitat econòmica. Tot i això, també hi ha propostes orientades a l'esport i la cultural.
 
Segons informa l'Ajuntament de Palafrugell, en relació a les persones més vulnerables i afectades per la crisis de la covid-19, destinaran una quantitat de 500.000 euros que es distribuiran en línies d'actuació per a les famílies que hagin vist disminuïts de forma considerable els seus ingressos i ara puguin ser vulnerables, segons criteris i els barem de l'àrea de Benestar Social. Així, hi haurà ajuts a les famílies, a la gent gran i als infants i menors d'edat.
 
Les mesures per incentivar l'activitat econòmica representaran 700.000 euros. Seran per a una línia d'ajuts/subvencions per a comerços i activitats econòmiques tancades pel decret de l'estat d'alarma on es destinaran 200.000 euros. Amb una ajuda mínima directa de com a mínim 300 euros i màxima de 600 euros. Entre aquests aspectes econòmics també hi destaca la reducció de la taxa d'escombraries industrials i comercials i la modificació de les quotes per ocupació de via pública per a la resta de l'any 2020.
 
Dins aquestes mesures també crearan una ajuda/subvenció vinculada al sector turístic, a la qual es podran acollir els hotels, hostals, càmpings i operadors d'apartaments. Es destinaran en total 100.000 euros i l'aportació mínima per establiment serà de 1.000 euros amb un màxim de 2.500 euros.
 
En ajudes al comerç local, la xifra arribarà als 350.000 euros amb el doble objectiu de reactivar i ajudar el teixit econòmic de Palafrugell en el seu conjunt i ajudar les famílies palafrugellenques. Promouran ajuts mitjançant la fórmula de vals per als ciutadans que es puguin bescanviar o altres fórmules que es considerin més adients, per tal que els ciutadans realitzin les seves compres en establiments que han hagut de tancar o que puguin demostrar segons s'especificarà a la convocatòria que han vist deduït els seus ingressos durant aquest període de l'estat d'alarma.
 
Finalment, destinaran 600.000 a la reducció d'impostos per ajudar les famílies del municipi.