ConfeCat reclama que es permeti la mobilitat entre regions en la mateixa fase

L'agrupació d'hostaleria i restauració diu que les restriccions impossibiliten el turisme

La Confederació Empresarial d'Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat) ha reclamat aquest dimecres que es permeti la mobilitat de persones entre regions en la mateixa fase de desescalada per permetre al sector turístic poder "treballar mínimament".
En un comunicat, l'associació avisa que les restriccions de mobilitat tenen una especial repercussió negativa en el sector, que s'afegeix a la que ja provoca el tancament de fronteres, i que "anul·la completament qualsevol possibilitat" de reactivar l'activitat. "Si sabem que els nostres clients no podran arribar, perquè o per qui hauríem d'obrir els nostres hotels?", es pregunta el president de la ConfeCat, Santiago García-Nieto.
 
Malgrat que hi ha diverses regions sanitàries a Catalunya i Espanya que estan avançant de fase, la indústria hotelera segueix pràcticament aturada perquè "tot i permetre's l'obertura, els possibles clients domèstics no poden arribar".
 
La ConfeCat se suma així a les reclamacions que altres entitats del sector ja han fet a l'Estat perquè es permeti la mobilitat entre regions sanitàries o províncies en la mateixa fase de desescalada.