La Policia Local de Blanes interposa 1.455 denúncies en dos mesos per saltar-se el confinament

La majoria de les infraccions són dels darrers trenta dies

La Policia Local de Blanes (Selva) ha interposat 1.455 denúncies en dos mesos per saltar-se el confinament. Segons informa l'ajuntament, des que els agents van començar a fer controls diaris a peu de carrer i de carretera per comprovar el compliment de les mesures incloses per l'estat d'alarma per prevenir l'expansió del virus, han identificat 8.565 persones i han controlat 13.355 vehicles.
El gruix de les infraccions s'han detectat durant el darrer mes, període durant el qual s'han doblat el nombre de denúncies i d'identificacions. Els controls s'han distribuït arreu de tot el municipi posant el focus als punts més susceptibles per detectar incompliments de les restriccions de moviments.
 
Durant el darrer mes, la Policia Local de Blanes ha doblat el nombre d'actes-denúncia aixecades, així com d'identificacions de vehicles. Del 16 de març al 16 d'abril van ser 6.073 vehicles, i el passat 16 de maig la xifra havia pujat als 13.335 vehicles. Respecte el nombre de persones identificades del 16 de març al 16 de maig han estat 8.565, més del doble que en el primer mes, quan van es van identificar 3.054 persones.

En relació a les denúncies tramitades per incomplir l'estat d'alarma a data del 16 de maig són un total de 1.455, en relació a les 770 que la Policia Local de Blanes havia fet el primer mes. Per últim, del 16 de març al 16 de maig s'han fet dues detencions relacionades amb l'incompliment del decret, totes dues durant el primer mes.

Pel que fa a la tipologia de les actes-denúncia, en general són per no poder justificar el motiu de la presència al carrer o a la carretera. En alguns casos no han calgut gaires preguntes, com per exemple alguns casos de persones a qui s'ha trobat a la platja prenent el sol, o casos molt anecdòtics com el de l'home que va respondre que estava passejant el gos però no en duia cap.

Coincidint amb els caps de setmana, la presència de la Policia Local s'ha fet especialment intensa a peu de carretera, coordinant-se amb els efectius dels Mossos d'Esquadra per cobrir els principals punts d'accés a Blanes. L'objectiu ha estat aturar principalment l'arribada de veïns d'altres municipis amb segones residències.

En aquest sentit, segons els efectius policials, aquests controls han estat especialment efectius com a mesura dissuasiva. Quan han enxampat algú que es dirigia a la seva segona residència, a banda d'aixecar la corresponent acta-denúncia, els han fet girar cua i tornar al lloc d’origen.