La matriarca del Celler de Can Roca obre la setena edició de la fira Eco.Sí

Fins diumenge comptarà amb més de 150 expositors i un centenar d’activitats

Fontané també ha explicat com va anar professionalitzant-se fins que al 1967 va obrir les portes el bar-restaurant Can Roca del barri de Taialà de Girona. D’aquesta fonda va néixer el que és avui el segon millor restaurant del món El Celler de Can Roca que dirigeixen els seus tres fills Joan, Josep i Jordi Roca Fontané. En la presentació, Montserrat Fontané ha explicat com El Celler es va iniciar en una casa al costat del restaurant familiar que “els fills li van prendre”, segons ha assegurat entre rialles. La matriarca de la família Roca s’ha mostrat molt satisfet del treball de la seva família a la cuina.
 
Abans de la ponència inaugural, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha presidit la inauguració d’Eco.Sí, juntament amb el president de la Cambra de Comerç de Girona, Doménec Espadalé; i el director dels Serveis Territorials del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat a Girona, Jordi Aurich, entre altres. Puigdemont ha assegurat que el saló “parla de qualitat de vida i de salut” i ha afegit que és “una fira completa on es poden veure innovacions i propostes per dotar-nos d’una nova cultura i d’un nou esdevenidor per a les generacions futures”.
 
“Reguem la llavor amb optimisme, humor i esperança” és el lema de l’edició d’enguany de la fira i serà el fil conductor de totes les activitats, conferències, tallers i exposicions. Eco.Sí s’estructura al voltant de set eixos temàtics: salut, alimentació, agricultura, bioconstrucció, educació, economia i dona. Tallers demostratius, conferències i taules rodones permetran als visitants apropar-se a la cultura ecològica i al consum responsable.
 
Augment d’expositors
 
Eco.Sí és un espai de treball per difondre, transmetre i compartir tots els conceptes relacionats amb un nou enfocament de vida, una nova cultura senzilla i respectuosa amb el medi ambient. El saló és un lloc de trobada i d’oportunitats en tots els camps i per a tothom perquè el de l’ecologia és un dels sectors econòmics en creixement.
 
La directora de Fira de Girona, Anna Albar, ha destacat que el saló “continua creixent com un referent de la cultura ecològica a Girona” i ha remarcat que “aquest creixement l’anem veient en les activitats i propostes que arriben a Eco.Sí, però també en el número d’expositors”.
 
La fira comptarà en aquesta edició amb més de 150 expositors. Aquesta xifra suposa un increment de més del 40% respecte l’any passat, quan hi va haver 105 expositors.
 
El visitant podrà trobar al saló alimentació ecològica i productes certificats per a la higiene i cosmètica, artesania, materials per a la bioconstrucció, energies renovables, roba i complements, estalvi i reciclatge, ecoturisme, jocs, llibres i revistes.
 
Per sectors, un 34% dels expositors seran de l’àmbit de l’alimentació, un 20%, del de la salut i un 13% estaran relacionats amb la bioconstrucció i les energies renovables. La resta es dediquen a l’elaboració de teixits i calçats, productes cosmètics, artesania, joguines i editorials.