Tossa de Mar posarà controls de temperatura a l'entrada de la població durant la temporada d'estiu

El consistori regularà l'aforament de la Vila Vella per evitar excessos de visitants

L'Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) ha preparat un conjunt d'accions per garantir la seguretat sanitària de cara a aquesta temporada d'estiu. El municipi ha estat el poble de la Costa Brava amb menys infectats per la covid-19 en relació amb el nombre d'habitants que hi ha. De fet, en tota la pandèmia tan sols han registrat una vintena de casos en una població de gairebé 6.000 habitants. Ara, l'objectiu és mantenir aquestes xifres tot i l'entrada de visitants.

La primera mesura que preveu implementar el consistori és la instal·lació de punts de control de temperatura. Ho faran en uns aparcaments dissuasius que estan dissenyant en els accessos del municipi. Allà, quan el vehicle s'aturi per agafar el tiquet de l'aparcament, s'aprofitaria per "prendre la temperatura garantint totes les mesures sanitàries", tal com ha explicat l'alcaldessa del municipi, Imma Colom.

La ubicació de Tossa de Mar ha fet que hi hagi poques vies d'accés, i la gran majoria de visitants hi arriben per la carretera que connecta amb Lloret de Mar (Selva) o la que va a Llagostera (Gironès). Això facilita els punts de control. Colom creu que aquesta és una mesura "dissuasiva" però que ajudarà a donar confiança de la seguretat sanitària als visitants i veïns.

En els controls de temperatura també hi haurà el contacte amb un sanitari "perquè expliqui com actuar" en cas en què algú tingui febre. De fet, l'alcaldessa ha afirmat que una persona "pot tenir febre per una gastroenteritis o qualsevol altra malaltia vírica" i per això, el fet de tenir febre no comporta haver-se contagiat per coronavirus.

Per altra banda, l'Ajuntament treballa amb un sistema tecnològic que permeti comptar el nombre de persones que accedeix al recinte emmurallat. "Ens preocupen molt les aglomeracions que cada any es produeixen a la Vila Vella", ha afirmat Imma Colom. Per això es vol controlar que no hi hagi un excés de visitants a punts concrets, com ara l’entrada al museu, el far o a l’estàtua d’homenatge a l’Ava Gardner. De tota manera, els veïns de la zona quedaran exclosos del recompte.

A més, el consistori està acabant de definir una aplicació per a mòbils que permetrà saber quina densitat de gent hi ha en cada espai dins del recinte emmurallat. D'aquesta manera, els visitants podran decidir si volen anar-hi o no i evitar aglomeracions.