El 94,5% de professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva estan lliures de coronavirus

Només 38 dels professionals a qui han fet el test han generat anticossos de llarga durada

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha fet, des del 24 d'abril, 1.290 proves serològiques a professionals per comprovar si havien passant la covid-19 i si havien generat certa immunitat al virus.
El 94,5% dels testos ràpids han sortit negatius (1.219) i el 5,5% (71), positius. D'aquests, només el 2,9% (38) han generat anticossos de llarga durada. La prova serològica detecta les immunoglobulines M i G, proteïnes produïdes pel sistema immunitari de la persona com a resposta defensiva a un coronavirus. Les IgM són els anticossos que es produeixen en un estadi primerenc de la infecció (entre cinc i set dies des de l'inici dels símptomes) i les IgG apareixen de forma tardana (a partir del dia 14) i persisteixen al llarg del temps.
 
Fins al dia d'avui han fet proves PCR a 623 professionals dels diferents centres de la corporació: 136 han donat positiu, dels quals dos continuen en aïllament i la resta ja s'han reincorporat. A aquests 136, de moment no els hi han fet proves serològiques.
 
Dos mesos després que es detectessin els primers casos de coronavirus als centres hospitalaris de la Corporació de Salut del Maresme la Selva, aquest dimarts han fet balanç de les xifres absolutes registrades als hospitals Sant Jaume de Calella, Blanes i al sociosanitari de Lloret de Mar.
 
Des de l'arribada de la pandèmia, han fet la prova de detecció del virus a un total de 723 pacients de l'hospital de Calella, dels quals 148 van donar positiu (el 20,4%) i 575 negatiu (el 79,5%).
 
A l'hospital de Blanes, des de l a declaració dels primers casos hi ha hagut un total de 343 pacients hospitalitzats a qui han fet la prova PCR. Del total de casos, el 33,5% han estat casos positius (115 persones) i el 66,4% negatius (228).
 
Des del 16 d'abril i fins al 18 de maig no han registrat cap pacient crític nou que hagi que hagi requerit ventilació mecànica. Els pacients crítics atesos des de l'inici de la pandèmia es van concentrar el primer mes. A Calella 20 persones van requerir ventilació mecànica i a Blanes 28.
 
El nombre total de pacients que han rebut l'alta a l'hospital de Calella en dos mesos han estat 99 i a Blanes 96. L'hotel Salut va atendre un total de 51 pacients, 42 dels quals havien requerit hospitalització prèvia (22 a Calella i 20 al comarcal de Blanes).
 
El nombre total de defuncions per la covid-19 als hospitals de la Corporació ha estat de 51. A l'hospital de Blanes hi ha hagut 20 morts i al de Calella 31. A aquestes defuncions se n'hi ha de sumar vuit al sociosanitari de Lloret de Mar.
 
El centre sociosanitari va registrar un total de 42 pacients positius, la majoria d'ells s'han mantingut asimptomàtics i des del passat 23 d'abril no s'ha detectat cap nou cas. Després que els pacients afectats per la Covid-19 completessin el temps corresponent d'aïllament ja s'ha procedit al desconfinament progressiu de les plantes.