Front comú per promocionar l’anxova i la gastronomia de l'Escala

Anxovers, restauradors, consistori i Generalitat han unit esforços · El periodista Salvador Garcia-Arbós coordinarà les accions

Un dels primers acords entre totes les parts ha estat contractar el periodista i gastrònom Salvador Garcia-Arbós com a coordinador de les accions a dur a terme. “Una de les primeres coses que hem de tenir clares és que l’anxova hauria de ser omnipresent a tots els establiments de l’Escala, però a partir d’aquí hi ha moltes coses a fer, com potenciar l’element històric que ens donen 26 segles de salaons, amb la creació de rutes històriques, per exemple”, ha remarcat Garcia-Arbós.

L’alcalde de l’Escala, Estanislau Puig, ha destacat la unió dels diferents sectors per tal d’assolir els objectius comuns: “Valoro molt positivament que diferents àmbits privats es comprometin amb un projecte que hem de definir entre tots i que ha de fer que promocionem la gastronomia en general, però de la mà del nostre producte més emblemàtic, que és l’anxova de l’Escala”.

El conseller delegat de Prodeca ha deixat clara també la intenció d’apostar per una iniciativa com aquesta des de la Generalitat, com ja ho fa amb altres projectes com la Beca Internacional Ferran Adrià, de la qual properament se’n farà una nova convocatòria. A més, ha ofert la col·laboració de Prodeca i de l’Incavi en accions de promoció de l’anxova de l’Escala.

Inicialment s’han incorporat en aquest projecte les empreses de salaons de la Unió de Saladors Històrics de l’Anxova de l’Escala i una desena de restauradors locals. La iniciativa, però, és oberta a anar ampliant el nombre de participants. Així, a la presentació també s’hi ha convidat als pescadors escalencs.

Una de les propostes sobre la taula és la creació d’una marca que distingeixi als establiments que participen en aquesta aposta per l’anxova i la gastronomia local.