'Las chicas de la sexta planta' i 'Sueño y silencio' arriben als cinemes

Un drama sobre la prostitució,'Evelyn', i un relat sobre el terrorisme, 'El cazador de dragones', també s'estrenen divendres

Carmen Maura es va emportar un César a la millor interpretació secundària pel seu paper a 'Las chicas de la sexta planta', on al costat de Natalia Verbeke i Lola Dueñas, formen un grup d'espanyoles que treballen de minyones per a la burgesia francesa en un luxós edifici de París, una sortida laboral habitual als anys seixanta. El director Philippe Le Guay contrasta el món de les alegres criades amb el de Jean-Louis, dedicat de forma monòtona a la família i el negoci.

Patxi Barko, que es mou entre l'actuació i la direcció, presenta aquest cap de setmana 'El cazador de dragones', una mirada a la banda terrorista ETA i la lluita de guerrilles a l'Amèrica Central, des d'un pare que va evadint les preguntes del seu fill sobre el seu passat, que passa per la militància al braç polític i militar de la banda terrorista i la incorporació juntament a altres internacionalistes en la lluita dels pobles llatinoamericans. L'elenc el formen Itziar Ituño, Roberto Tananta, Carlos Acosta i Pablo Amigo, sota les ordres del director de 'El final de la noche'.

'Evelyn' és el debut en el llargmetratge d'Isabel de Ocampo sobre un tema que ja va tractar en un curt. Aquest film és el resultat d'una investigació personal de la directora sobre la prostitució forçada a que són sotmeses dones estrangeres. Ella mateixa explica que és un film terrorífic perquè així és la realitat amb què es va trobar després de parlar amb diferents víctimes de proxenetes. Amb Cindy Díaz de protagonista, gràcies a un càsting que va fer per Internet pel baix pressupost, explica la història de Evelyn, que arriba a Espanya pensant que treballarà en el restaurant de la seva cosina.


David Frankel, director d''El diablo viste de Prada', adapta una novel·la de Mark Obmascik a 'El gran año', una comèdia sobre amb Owen Wilson, Jack Black i Steve Martin, sobre tres tipus amb crisis personals que competeixen per ser els millors avistadors d'ocells, i que són capaços de passar hores i hores mirant per uns prismàtics per trobar alguna espècie donada per extingida.


 
La mort és un tema recorrent en la filmografia de Jaime Rosales, des de 'La soledad' fins a 'Tiro en la cabeza', com també en la nova pel·lícula, 'Sueño y silencio'. Un accident al Delta de l'Ebre transforma les vides d'Oriol (Oriol Roselló) i Yolanda (Yolanda Galocha), una parella resident a París. Realisme en estat pur en aquest drama en blanc i negre, que compta amb les pinzellades de Miquel Barceló en el pròleg i l'epíleg de la pel·lícula.

'Project X' sembla inspirada en aquella notícia d'una noia que va convocar una festa per Facebook i milers de persones s'hi van presentar. Dirigits per Nima Nourizadeh, Thomas Mann, Oliver Cooper i Jonathan Daniel Brown interpreten tres estudiants grisos d'un institut de Pasadena, que, amb l'objectiu de ser més populars, organitzen una festa a casa d'un d'ells.


En plena efervescència dels festivals de música, arriba 'Rock'n'love', ambientada en el festival més famós del Regne Unit i amb una estrella de música indie, paper que fa Luke Treadaway, i una cantant punk, paper que recau en l'actriu Natalia Tena, de protagonistes. Accidentalment, es torben esposats un a l'altre i han de passar el festival junts, entre parelles geloses i mànagers embogits.