Urbanisme tomba un macrocàmping de 220 parcel·les a Roses

Palau-saverdera no acata les modificacions ordenades per aprovar el POUM que converteix els terrenys del Sun Village en residencials

La comissió del 15 de març va assumir la responsabilitat d'analitzar la proposta per implantar el macrocàmping a la carretera GI-610 de Roses a Vilajuïga després que ho demanés el mateix promotor perquè l'Ajuntament de Roses no havia tramitat el projecte. Finalment, han entrat a valorar el projecte en la reunió d'aquest dijous. Agustí Serra ha detallat que es tracta d'un càmping de 220 parcel·les que ocuparia 3,7 hectàrees.

La comissió, ha continuat Serra, veu amb bons ulls la instal·lació de noves activitats turístiques però qüestiona que aquests terrenys siguin els idonis per fer el macrocàmping. El motiu és que estan al límit de superfície protegida pel Pla Director Urbanístic (PDU) Serra de Rodes i que, a més, ja hi ha antecedents de l'anul·lació d'un acord urbanístic just davant. Serra ha recordat que el Suprem va tombar la llicència que va permetre construir l'antiga Zodiac i va concloure que el valor ecològic de l'espai era molt superior a l'econòmic.

Per això, tot i que la qualificació del sòl permetria fer aquest càmping, la comissió ha decidit denegar la proposta per motius de posició territorial, just al límit de terrenys protegits. Serra entén que el promotor podria recórrer al contenciós administratiu si considera que l'administració no està actuant correctament a l'hora de denegar la petició, però recorda que ja hi ha antecedents i una sentència que avalen aquesta actitud prudent d'Urbanisme.