La CUP de Girona reclama l'aprovació d'un Pla Local de Joventut

La formació demana en una moció l’impuls d’un Pla que és “més necessari que mai pel context de crisi"

La CUP destaca que en el pla de govern presentat per CiU el passat mes d’octubre no es feia referència a aquest instrument, que ha regit les polítiques juvenils de l’Ajuntament de Girona d’ençà del 2005, ni en cap moment la regidora de Joventut, Roser Urra, ha explicat públicament la intenció per part de l’equip de govern de desenvolupar aquest document. Per això, la formació considera adequat que el ple municipal debati aquesta qüestió, i s’adquireixi el compromís formal de tots els grups respecte a aquest tema.
 
Per la CUP, l’aprovació d’un Pla Local de Joventut per al període 2012-15 permetrà donar continuïtat al bagatge que, tot i algunes mancances, ha acumulat la regidoria de Joventut en els dos darrers mandats a través del desenvolupaments dels plans locals de joventut 2005-2007 i 2008-11. La formació també ha recordat que la redacció i aplicació d’aquest tipus de plans és una molt “bona oportunitat per tal de fomentar la participació ciutadana i la corresponsabilitat entre el jovent gironí, així com la seva implicació en la gestió dels afers públics”. En aquest sentit, la moció demana habilitar “els mecanismes de participació que garanteixin la participació i implicació tant de les entitats juvenils com del jovent no associat en la redacció, seguiment i avaluació” del Pla.
 
Finalment, la CUP també ha fet esment a les retallades que han patit gairebé totes les partides de la regidoria de joventut en el pressupost municipal del 2012, que en la majoria de casos voregen el 15%. Per la CUP, que s’ha mostrat un cop més molt crítica amb aquesta reducció pressupostària, aquest descens dels recursos demana una gestió “especialment acurada i planificada dels recursos en matèria juvenil”, la qual cosa encara reforça més la necessitat del Pla, a parer del grup municipal.