L'hospital de Figueres reobre un quiròfan més i tanca el dispositiu de covid-19 a la Clínica Santa Creu

Farà proves PCR preventius als pacients que necessitin tractaments amb contacte amb fluids

L'Hospital de Figueres (Alt Empordà) ha reobert aquest dilluns un quiròfan més per tal de recuperar progressivament l'activitat quirúrgica. El centre ja té actius cinc quiròfans dels sis que hi ha en total. Per altra banda, la davallada en casos de coronavirus a l'Alt Empordà ha comportat que s'hagi tancat el dispositiu que hi havia a la Clínica Santa Creu de Figueres.
També s'ha alliberat la planta d'hospitalització quirúrgica que hi havia a l'hospital i ara es concentren tots els casos a la primera planta. Per altra banda, l'hospital ha regulat que a partir d'ara realitzarà proves PCR de forma preventiva en tots els casos en què s'hagi d'entrar en contacte amb fluids o secrecions o quan la infecció per coronavirus comporti més riscos pel pacient.
 
Si el resultat de la prova surt positiu, s'ajornarà la visita 14 dies per evitar riscos de contagi.

Per altra banda, en les consultes externes es preveu anar recuperant el ritme a poc a poc. A curt termini l'hospital preveu comptar amb un 30% de l'activitat presencial que hi havia abans de la pandèmia i a llarg termini arribar al 50%. Això es deu al fet que es vol minimitzar el risc de contagi en sales d'espera i les instal·lacions sanitàries. De tota manera, es mantindran les visites telefòniques i telemàtiques per aquells casos que sigui possible.