El Rotary Club de Banyoles fa un reconeixement als joves de la comarca

Eva Güibas de l’IES Josep Brugulat de Banyoles ha rebut la 13a edició del premi

  • Foto de família amb tots els guardonats © Revista de Banyoles
    Foto de família amb tots els guardonats © Revista de Banyoles
  • Eva Güibas acompanyada per Irene Rigau, Miquel Noguer i Salvador Ferrer © Revista de Banyoles
    Eva Güibas acompanyada per Irene Rigau, Miquel Noguer i Salvador Ferrer © Revista de Banyoles
El “Reconeixement a la Joventut del Pla de l’Estany” premia anualment un estudiant de segon de Batxillerat d’un institut d’educació secundària de Banyoles menor de 20 anys. El premi valora tant la seva trajectòria acadèmica com les seves accions socials, de suport a col·lectius desafavorits, i el seu projecte de futur. La convocatòria està oberta a tots els estudiants de segon de Batxillerat de la comarca que poden optar-hi perquè decideixen presentar una candidatura o bé perquè els seleccionen els seus tutors o els directors dels centres.
 
El president del Rotary Club Banyoles, Salvador Ferrer, ha destacat que el premi “pretén reconèixer els valors de la joventut, concretats en el seu esforç personal i el seu compromís amb la societat en diferents àmbits, així com el seu projecte de futur professional, i no només la seva trajectòria acadèmica”.
 
D’entre totes les candidatures presentades en aquesta edició del premi, el jurat, format per professionals experts del món acadèmic i educatiu, ha seleccionat els 9 finalistes. Eva Güibas Guilana, de Galliners, ha estat escollida guanyadora pel jurat per la seva trajectòria acadèmica, però també per la seva participació amb entitats socials, esportives i culturals. Des dels 6 anys col·labora amb el Pessebre Vivent de Bàscara i també ha participat en diverses activitats al Casal d’Avis de Bàscara. També ha col·laborat amb el Club Bàsquet Porqueres, on a més de jugadora també va ser monitora del casal de Nadal, i actualment juga al Club Bàsquet Banyoles.
 
Dins el seu institut, ha estat escollida en els darrers tres anys com a representant de l’IES Josep Brugulat a les proves de matemàtiques Cangur, on competia amb alumnes de tota la demarcació de Girona. També participa activament en les activitats del centre relacionades amb les Escoles Sostenibles i el projecte d’Escoles Verdes.
 
Eva Güibas Guilana cursarà estudis de Periodisme per, segons explica, ajudar a aquells col·lectius més desafavorits “donant a conèixer el seu problema perquè tothom tingui l’oportunitat de saber per allò que estan passant, que tothom sigui conscient que hi ha casos més extrems i difícils que els seus i perquè tothom estigui disposat a posar-hi una mica de la seva part”.
 
Com a premi, Eva Güibas podrà participar en un dels camps d’estiu que anualment organitza Rotary Internacional i que li permetrà intercanviar experiències amb altres joves d’arreu del món durant 15 dies. Els guanyadors de les dues darreres edicions han participat o participaran en camps d’estiu a Taiwan.
 
El “Reconeixement a la Joventut” es va lliurar dimarts a la nit en un acte que es va celebrar al restaurant Can Xabanet de Banyoles. A més de la guanyadora, també van rebre un diploma acreditatiu i un lot de regals cedits per diferents empreses de la comarca els 8 finalistes d’aquesta edició que són: David Pastor Batchellí, Núria Teixidor Granados, Núria Ferrer Bustins, Marina Guerrero Puigdevall, Albert Juan Masó, Júlia Vilardell Rigau , Paula Routier Cañigueral i Júlia Teixidor Buixeda.
 
L’acte va comptar amb la presència de la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau; l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer; el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Jordi Xargay; i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat a Girona, Albert Bayot, a més dels representants del Rotary Club Banyoles, encapçalats pel seu president Salvador Ferrer.
 
Entitat social
 
El Rotary Club Banyoles és un dels més de 33.000 clubs que formen Rotary Internacional, que compta amb 1.200.000 socis a tot el món. És una entitat sense ànim de lucre integrada per professionals que presten tasques socials i humanitàries a través d’accions de millora de la salut, de suport a l’educació i per reduir la pobresa. A banda de lliurar anualment el Reconeixement a la Joventut del Pla de l’Estany, el Rotary Club Banyoles, que compta amb una trentena de socis, també col·labora amb entitats socials de la comarca.