Les terrasses dels bars a Girona comencen a obrir tímidament i amb pocs clients

Molts bars encara no han obert portes

El matí al centre de Girona s'ha despertat amb unes poques terrasses obertes per acollir els primers clients que han decidit esmorzar en el primer dia que la Regió Sanitària ha entrat oficialment a la fase 1.

A plaça Independència només dos locals han decidit treure les taules al carrer per a començar acollir clients. Un dels establiments només s'ha atrevit a posar-hi quatre taules, quan habitualment n'hi tenen una dotzena. La imatge contrastava amb la Rambla, on cap negoci ha volgut obrir portes i totes les terrasses estaven per muntar.

La plaça Josep Pla al seu torn presentava un aspecte ple de vida, amb totes les taules ocupades i persones fen cua per entrar al bar que fa cantonada amb la plaça U d'Octubre per recollir menjar. El mateix a plaça Catalunya, on només hi havia un establiment obert i també tenia totes les taules obertes. Aquí les mesures de seguretat es feien molt més palès que en altres locals ja que han decidit posar la terrassa damunt de  la calçada per deixar lliure la vorera, facilitant així la distància entre els vianants.

Al llarg del matí un inspector de l'Ajuntament de Girona passarà per tots i els establiments que han demanat l'ampliació per certificar que s'ha fet bé. Des del consistori recorden que el procediment correcte és per registre d'entrada i que no s'accepten altres fórmules com telèfon o correu si es vol demanar una ampliació de la terrassa.

Tornar a veure la parella

L'Andy ha tornat al Barri Vell dos mesos després de l'últim passeig que hi va fer, abans del confinament. Ell viu a Sant Julià de Ramis (Gironès) i malgrat que ja fa setmanes que surt al carrer per fer esport, ha reconegut que trobava a faltar tornar a trepitjar la rambla de Girona.

El primer cafè que ha fet aquest matí ha estat amb la seva parella. L'Andy ha assegurat que tenia "moltes ganes" de tornar a tastar el cafè de bar i esmorzar un entrepà a l'aire lliure. A més, tot i que pensava que al principi seria "molt incòmode" haver de complir amb els protocols de seguretat, els cambrers li han inspirat "confiança". "Trobo que són molt valents per obrir aquest dilluns i fer les coses tan bé", ha explicat.

Servei de barra i servei a taula

Els establiments s'han anat adaptant a la normativa amb diferents dinàmiques. Per una banda, hi ha establiments que han optat per no tenir cambrers que serveixin a taula i només alguns treballadors que s'encarreguessin de desinfectar el mobiliari abans que algú s'hi assegués. De tota manera, els clients havien de demanar en una barra improvisada a la porta, pagar al moment i emportar-se la comanda a la taula que se'ls indicava.

Per contra hi ha altres establiments que han mantingut el servei clàssic, en què cada cambrer demanava i servia a la taula les comandes. Això sí, tots ells demanen a la gent que no seguin fins que algú els assigni la taula per tal que algú la desinfecti abans. Després, la majoria dona gel hidroalcohòlic i els pren nota.

Alguns ja han incorporat les seves cartes a través d'una codi QR enganxat a la taula. Una vegada la gent s'hi asseu, pot escanejar el codi amb el mòbil i veure tots els productes.