La nova presó del Puig de les Basses rebrà reclusos a finals d'aquest any

Montserrat Tura ha dit que les obres es troben finalitzades en gairebé un 50% del total

'A finals d'aquest any la presó estarà llesta per rebre els primeres ocupants', així ho ha anunciat la consellera d'Interior, Montserrat Tura, durant una visita d'obres al futur centre penitenciari del Puig de les Basses de Figueres. En la seva intervenció ha assegurat que el ritme de treball 'és molt bo' i que l'obra civil estarà completament finalitzada a finals d'aquest any. 'Estem a la meitat del camí. Ara falta tot el tema de la instal·lació elèctrica i de seguretat', ha explicat la consellera.

Tura també ha afirmat que el mètode per construir la nova presó ha estat innovador i un exemple de sostenibilitat. Montserrat Tura ha recordat que durant el procés constructiu han reaprofitat les graves i les sorres que han extret per construir paviments i fer el formigó necessari. Les cel·les també les van construir al mateix lloc utilitzant motlles i, així, han estalviat 'molts moviments de camions'. 'Hem intentat reaprofitar al màxim el que havien hagut de buidar tenint en compte la ubicació de la parcel·la', ha conclòs la consellera.

En un altre ordre de les coses la consellera ha dit que 'està clar que necessitem tenir un accés al vials'. Tura lliga aquestes sortides amb tenir els accessos a l'autopista i el traçat definitiu de la carretera Nacional II sobra la taula. Aquesta afirma que l'accés actual al centre penitenciari 'no serveix' perquè, un cop enllestides les obres, hi replantaran arbres per minimitzar l'impacte visual de la presó. 'Hem de tenir un accés no només viari sinó també per a les canalitzacions d'aigua', ha afirmat la consellera que entén que en la intersecció entre la nova N-II i l'AP-7 'apareixeran les sortides' que necessita la presó i que també reclama l'Ajuntament de Figueres.
  • La consellera explica en quina fase es troben les obres i prediu la seva obertura