Els propietaris del claustre a Palamós posen en dubte l'autenticitat del monument

Els amos del Mas del Vent permeten que els tècnics de Cultura accedeixen per avaluar les característiques del conjunt

Poques hores després que el professor Boto hagi donat tot tipus de detalls sobre la investigació que està duent a terme des del 2010 del claustre que hi ha al jardí d'aquesta finca, els propietaris han mogut fitxa. Segons han confirmat fonts del Departament de Cultura, l'empresa propietària de la finca -Explotaciones agrícolas y forestales Brugarol S.A, propietat del suís Kurt Engelhorn- s'ha posat en contacte amb ells per oferir-los la possibilitat que els tècnics de Patrimoni puguin accedir a la finca per poder investigar in situ l'obra. Està previst que hi vagin al llarg d'aquest dijous.

Ara bé, en un comunicat, els propietaris ja avancen que el claustre es va comprar a Madrid i que estava desmuntat en un magatzem. Per això, posen en dubte que sigui autèntic i neguen que s'hagi amagat informació ja que, segons asseguren, hi ha imatges de 1959 sobre el muntatge del claustre "a disposició pública" a l'Arxiu Municipal de Palamós.

El comunicat també detalla que va ser l'avi de Kurt Engelhorn, Hans Engelhorn, qui va comprar la finca el 23 de juliol de 1958. Les fotos del muntatge del claustre són d'un any més tard, del 1959.

A banda de permetre l'entrada dels tècnics del departament -que ha de servir per esbrinar si el conjunt és autèntic i si data d'entorn del segle XII com sosté el professor Boto-, l'empresa que gestiona la finca també obrirà les portes el divendres per tal que els mitjans de comunicació puguin visitar el claustre.