Unes 200 persones assisteixen a la cinquena Diada de la Gent Gran de Girona

Aquesta edició ha coincidit amb l’Any de l’Envelliment Actiu i Intergeneracional

A continuació, representants de la Fundació Agrupació Mútua han presentat el llibre Relacions socials i envelliment saludable i, tot seguit, s’ha fet un reconeixement a la revista El Roure, del Consell Municipal de la Gent Gran. Francesc Pararols i Pere Madrenys, tots dos membres del Consell, han explicat l’origen, la història i els objectius d’aquesta publicació. Després s’han presentat les experiències de dues activitats intergeneracionals que s’organitzen a la ciutat. Per una banda, s’han explicat les activitats que es fan al Casal Cívic Montilivi, i, per una altra banda, s’ha explicat el projecte de Voluntariat de Lectura Fàcil, impulsat per les biblioteques municipals, a través de la vivència d’un voluntari i una resident de la residència de gent gran Sanitas Gerunda.

Un monòleg, a càrrec de Jordi Vidal, i una actuació musical, a càrrec del grup de flautes dolces de l’Esplai, han servit per amenitzar la jornada. Com cada any, Lluís Torner, membre del Consell Municipal de la Gent Gran, ha sigut l’encarregat de tancar la jornada amb un poema que ha escrit especialment per a l’ocasió.

Per tancar els actes de la jornada, i aprofitant que aquest any és també l’Any de l’Envelliment Actiu i Intergeneracional, aquesta tarda, a les 16 h, es portarà a terme una sessió de tai-txi a la plaça Constitució, a càrrec de la Fundació Agrupació Mútua i del Consell Municipal de la Gent Gran.