ERC demana que es construeixi un nou IES de dues línies a la Vall d’en Bas

Capdevila també demana que es financi el transport escolar gratuït a la Vall tenint en compte la particularitat geogràfica de la zona

El municipi de la Vall d’en Bas va aprovar el 2009 una moció demanant la creació del nou IES al municipi. Per ERC, el volum de població escolar ho permet, i s’evitaria així problemàtiques com la que l’any 2009 va provocar que els alumnes de la Vall es quedessin sense plaça a l’Institut Bosc de la Coma d’Olot, i que va portar a l’alcalde del municipi a reclamar un centre de secundària.
 
"En aquests moments és possible crear dues línies d’ESO mitjançant l’ampliació de l’escola primària Verntallat de la Vall d’en Bas, que disposa d’una superfície i equipaments suficients per fer-ho possible", ha dit Capdevila.
 
Per altra banda, la diputada Carme Capdevila, ha presentat una altra proposta de resolució referent al transport escolar gratuït a la zona de la Vall d’en Bas. "Demanem que es consideri dins les excepcionalitats previstes en el Decret 161/1996 (que regula el transport escolar) la particularitat geogràfica dels nuclis del municipi de la Vall d’en Bas i a incorporar els escolars d’aquest municipi dins l’addenda econòmica d’Ensenyament per finançar el transport escolar gratuït a la comarca de la Garrotxa", ha dit la republicana.
 
El Decret regula el servei de transport per a alumnes d’educació obligatòria que s’han de desplaçar fora del seu municipi de residència i preveu, en la seva disposició addicional primera, que quan les necessitats d’escolarització en un determinat municipi ho aconsellin es podrà facilitar el servei escolar de transport a l’alumnat d’educació obligatòria que s’hagi de desplaçar a altres centres docents del mateix municipi però distants del seu lloc de residència. Aquest és el cas de la Vall d’en Bas.
 
Per Capdevila, "els desplaçaments diaris que han de fer els alumnes entra plenament en aquests supòsits d’excepcionalitat, ja que la particularitat geogràfica del municipi els obliga a fer llargs desplaçaments amb transport escolar que, en tractar-se del mateix municipi, no és considerat gratuït".