L'escoltisme a Girona, més viu que mai

Els quatre agrupaments es van reunir el passat mes de maig en una gran gimcana

La gimcana que va tenir lloc el passat 12 de maig, durant el transcurs del "Girona, Temps de Flors" va ser la posada en escena d'un any de treball per part dels responsables dels agrupaments de Girona, formats per l'AEiG Joan Pons, l'AEiG Vista Alegre, l'AEiG Pare Claret i l'AEiG Sant Narcís. Segons apunten fonts dels agrupaments, "aquesta unió puntual pretén tenir una continuïtat en el temps per tal de donar més energia i abast a tot l'escoltisme gironí". La jornada es va desenvolupar sense incidents i dins un ambient festiu que es va allargar durant tot el dia. 

La gimcana es va iniciar al matí, moment en que els caps dels diferents caus havien preparat conjuntament un seguit de proves pels nens de les seves unitats per tal de recollir tots els valors positius que es treballen a l'escoltisme i entregar-los als quatre rius de la ciutat. Així, els escoltes es van repartir pel centre, els Castors i Llúdrigues van ocupar la plaça Josep Pla, els Llops i Daines la plaça Constitució i els Ràngers i Noies Guia la plaça del mercadal. Els Pioners i Caravel·les i els Trucs van anar a fer descobertes repartides per diferents espais.

La jornada va seguir i al migdia tothom es va desplaçar fins al parc de Fora Muralla on els esperaven els quatre rius. El Güell, l'Onyar i el Galligants van recollir els valors que els petits escoltes havien recollit durant tot el dia i els van posar en una llavor gegant, per tal de plantar-la a la ciutat i fer que tota la filosofia escolta arrelés a la ciutat. Seguidament havien de convèncer el Ter perquè els hi donés aigua per plantar la llavor, però aquest tenia l'aigua tant bruta que no hagués servit. Així que entre tots van recollir una gran quantitat d'aire que el Ter usaria per purificar la seva aigua. Mentre el Ter s'ocupava de la seva aigua, tots els nens i nenes van dinar en una rotllana gegant sota l'ombra dels arbres.

M'escoltes - Els caus de Girona al carrer de Marc Planas a Vimeo.

Després de dinar es van reunir tots al voltant d'un forat fet especialment per a plantar la llavor. Tots ells hi van treballar i d'allà en va sorgir un gran roure pràcticament a l'instant i representants de cada unitat i cau van sortir a posar la seva palada de terra perquè quedés ben fixat. Posteriorment els quatre rius van aportar la seva aigua perquè tots els valors escoltes arrelessin a Girona i la ciutat pogués créixer amb ells.

A partir d'allà es va iniciar una cercavila dirigida per la "Falera Gironina" i els seus gegants que va omplir de música i escoltes els carrers de Girona fins a arribar a la plaça Constitució. Després d'uns balls es va fer una rotllana gegant on es va repartir berenar per tothom per tal donar per finalitzada la jornada.