Girona començarà a obrir les biblioteques municipals el 25 de maig

La Carles Rahola es preveu que obri a partir de principis del mes de juny

A partir del proper dilluns començarà la primera etapa del retorn a l'activitat de les biblioteques de Girona. Es prepararan les instal·lacions, els fons i la infraestructura necessària, i es començaran a adaptar serveis.

La segona etapa començarà a partir del 25 de maig, en què s'iniciarà el procés de préstec mitjançant reserva i cita prèvia, i el de devolució de documents. Les persones usuàries podran sol•licitar documents a cada una de les biblioteques municipals, preferiblement mitjançant un correu electrònic o bé a través del telèfon, i indicar si prefereixen fer la recollida de matí o de tarda.

Posteriorment, cada equipament concertarà amb l'usuari el dia i l'hora de l'entrega dels documents, que tindrà lloc fora de l'equipament, a la porta de l'edifici, ja que encara no serà possible accedir dins les biblioteques. Pel que fa a la devolució, s'haurà de realitzar a la bústia de retorn de documents que hi ha situada a l'exterior de cada edifici.

Cal tenir en compte que els llibres o qualsevol altre material s'hauran de sol•licitar a la biblioteca dipositària dels mateixos perquè no s'oferirà el servei de préstec interbibliotecari.

El procés de represa de l'activitat de les biblioteques seguirà amb tres etapes més, que es detallaran a mesura que evolucioni el desconfinament previst per combatre el contagi de la covid-19.