Blanes reactiva les zones blaves a partir del proper dilluns

L'entrada a la fase 1 ha de permetre l'obertura de comerços i es vol millorar la rotació de vehicles

La Policia Local de Blanes (Selva) ha començat a repartir aquest matí circulars informatives als vehicles estacionats en les places de zones blaves del municipi. S’avisa als seus conductors que a partir de dilluns vinent, 18 de maig, aquestes places d’estacionament deixaran d’estar alliberades i tornaran a ser de pagament, coincidint amb la posada en marxa de la Fase 1 de desconfinament.

La supressió de les zones blaves de pagament es va aplicar el passat 16 de març, de comú acord amb l’empresa concessionària per a la seva explotació. Es va pactar que s’alliberaria el pagament de manera circumstancial, mentre durés l’excepcionalitat que tot just començava llavors, amb el decret de l’estat d’alarma que va deixar en estat d’hibernació bona part de l’activitat social i econòmica en tots els àmbits.

Afavorir la rotació

El principal motiu de reactivar les zones blaves és que hi haurà una obertura generalitzada d’establiments comercials que comportarà un major moviment de vehicles i, per tant, serà necessari que hi hagi més rotació dels estacionaments.

El restabliment de les zones d’estacionament regulat perquè tornin a ser de pagament s’ha coordinat amb l’empresa concessionària, que també s’ha compromès a fer difusió de la nova mesura mitjançant avisos que es distribuiran als vehicles estacionats. A les circulars, que s’encapçalen amb el lema ‘Aparqueu en Blau’, SABA informa que s’ha restituït l’activitat a la zona de regulació horària.

Durant tot l’any hi ha un total de 419 places de zona blava de pagament arreu del municipi, majoritàriament situades al centre de la vila, així com en l’àmbit comprès entre els barris de Mas Enlaire, El Control-Horta de la Perla i Els Pavos. A aquest nombre que tornarà a ser de pagament a partir de dilluns vinent, se n’hi afegiran 1.034 places més quan entrin en funcionament les de l’època estival, el proper mes de juny, que corresponen majoritàriament al Passeig de S’Abanell, així com en zones d’afluència turística, com per exemple Cala Bona.

Restabliment canvis quinzenals i mensuals d’estacionament

Un altre retorn a la normalitat en l’àmbit de la circulació viària té a veure amb els canvis quinzenals i mensuals d’estacionament que hi ha a diversos vials del municipi, on s’alterna la banda esquerra i dreta del carrer. A partir de la setmana vinent, de cara als canvis quinzenals i/o mensuals que marcarà el 31 de maig, la Policia Local de Blanes informarà que aquesta mesura també es restableix.