Frigorífics Garrotxa tanca i deixa 120 treballadors al carrer

El comitè i la direcció de l'empresa comencen a negociar les indemnitzacions de la plantilla

Frigorífics Garrotxa, escorxador i elaborador d'embotits, ha decidit presentar un expedient d'extinció de l'activitat argumentant problemes econòmics i organitzatius, segons ha explicat el representant d'UGT. Ha afegit que factors externs com el preu del porc, la situació de crisi o la falta de consum no han ajudat en la viabilitat de l'empresa.

La direcció va comunicar a la plantilla la decisió del tancament aquest dilluns, però no ha estat fins avui que s'ha encetat el que ha de ser un mes de negociacions amb el comitè -només representat per UGT. S'han iniciat amb una reunió d'aproximadament dues hores aquest matí i continuaran amb noves trobades divendres i la setmana vinent. Així mateix, després de la reunió amb la direcció el comitè ha dut a terme una assemblea amb la plantilla per comunicar-los els detalls de la situació.

Tejada ha apuntat que ara han d'analitzar els documents que els ha entregat la direcció, i que en funció de com estigui l'empresa el comitè intentarà que "pugui haver-hi una millora" -legalment s'estableixen 20 dies per any treballat i un màxima d'una anualitat.


Tot i que la seu de l'empresa està a Sant Esteve d'en Bas, on hi ha 90 treballadors, també té un centre a Figueres, amb 5 empleats, i dos més a Barcelona i Sabadell que sumen 25 treballadors més. En total es tracta de 120 empleats que es veuran afectats pel tancament de l'empresa, que a partir d'ara reduirà al mínim l'activitat. S'atorgaran "vacances o dies de permís" per acabar de liquidar el material i els treballs pendents, ha explicat Tejada, que ha afegit que no hi ha un dia concret per al tancament definitiu del negoci.

La plantilla cobra "puntualment"

El representant d'UGT ha recordat que entre els treballadors hi ha persones que porten més de vint anys a l'empresa, amb una edat ja avançada, i en alguns casos més d'un membre d'una mateixa família. D'altra banda, Tejada ha especificat que la plantilla de moment està cobrant de manera "puntual".