Mas (CiU) diu que un bon resultat a Girona obre les portes a una victòria a Catalunya

Un total de 700 persones s'han aplegat a l'acte de presentació de Santi Vila com a candidat per Girona

  • 700 persones es van aplegar a la presentació de Santi Vila com a candidat per Girona © ACN
    700 persones es van aplegar a la presentació de Santi Vila com a candidat per Girona © ACN
  • Artur Mas (dreta) acompanyat pel candidat de CiU a Girona, Santi Vila © ACN
    Artur Mas (dreta) acompanyat pel candidat de CiU a Girona, Santi Vila © ACN
El president de la federació nacionalista ha destacat que 'uns bons resultats electorals a la demarcació de Girona és el preludi de la victòria de CiU en el conjunt de Catalunya'. Mas també ha explicat que fa falta 'una forta tramuntana que airegi Catalunya del tripartit', ja que segons ha dit, 'ara és l'hora de Convergència i Unió'.

Durant l'acte de proclamació de Sant Vila com a candidat de CiU per la província de Girona, Mas ha remarcat que 'els aires de canvi bufen fort', i per això ha demanat als seus 'treballar intensament' els propers mesos per guanyar les eleccions catalanes amb comoditat. Mas també ha dit que el canvi que proposa CiU ha de servir per poder aixecar econòmicament el país, i perquè així Catalunya es conegui mundialment.

D'altra banda, l'alcalde de Figueres ha destacat que 'es un orgull' que la formació més important de Catalunya 'em posi al capdavant d'aquest projecte', i ha elogiat 'el mestratge i generositat' del seu predecessor, Eudald Casadessús.

Vila ha remarcat que la demarcació de Girona juntament amb país sencer 'necessita un canvi' i segons l'alcalde de Figueres 'ens hem d'alliberar de prejudicis' i que per això 'venim carregats de dinamita contra els tòpics'.

L'alcalde de Figueres ha remarcat el paper dels alcaldes i ha destacat que 'ara toca que siguem nosaltres qui liderem', tot i que ha explicat que els alcaldes ja han hagut de prendre el paper de líder a Catalunya perquè el govern no ho feia. 'Quan hem hagut de generar discurs sobre el tema dels molins, on ha estat el govern de Catalunya? Els alcaldes hem hagut de fixar criteri a peu de territori', així de contundent s'ha mostrat amb el govern català i ha destacat que 'els alcaldes necessiten la complicitat del govern de Catalunya'.

D'altra banda, Vila s'ha mostrat molt crític amb tots els greuges que el tripartit ha causat a la demarcació de Girona. Vila ha dit que 'no acceptem lliçons' de compromís amb el territori, i ha posat l'exemple de les obres a la carretera C-31 que uneix el Baix i l'Alt Empordà. També ha explicat que tampoc accepten lliçons d'ecologisme, ja que amb set anys de govern de la Generalitat han presentat un projecte de parc natural a les Illes Medes, al baix Ter, i tenen 1.600 al·legacions que 'no han tingut ni la delicadesa de contestar'. A més, ha afegit que 'mai tant com ara' la demarcació de Girona havia estat tan maltractat als pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

L'acte de proclamació de Vila com a cap de llista a la demarcació de Girona, s'ha celebrat a l'auditori de Girona, on hi han assistit uns 700 seguidors, tot i que no s'ha comptat amb la presència de Josep Antoni Duran i Lleida.
  • Artur Mas ressalta que una bona victòria a les comarques gironines és el 'preludi' de la majoria al Parlament de Catalunya
  • Santi Vila ressalta que el país 'necessita un canvi' i que vénen carregats de dinamita per trencar els tòpics