La comissaria compartida de Policia i Mossos a Salt, operativa l'11 de setembre

Dinou comunitats de veïns ja s'han adherit a la campanya de patrullatge a l'interior dels blocs de pisos

La comissaria compartida serà una realitat l'11 de setembre, tal com volia l'equip de govern de l'Ajuntament de Salt. L'alcalde, Jaume Torramadé, ha explicat que consistori i Interior s'han "conjurat" per marcar aquesta data en el calendari perquè, tot i que és un termini bastant ajustat, la nova comissaria és una reivindicació que ja fa anys que hi ha a Salt i és "just" que entri en funcionament com abans millor.

Una vuitantena d'agents entre Policia Local i Mossos d'Esquadra compartiran aquestes instal·lacions i la intenció és anar incrementant el nombre d'efectius en els pròxims anys. "Tenim el compromís del conseller d'Interior i, tot i que són moments complicats, entenem que el complirà en la mesura de les possibilitats", ha afirmat l'alcalde que ha afegit que la voluntat de l'equip de govern és incrementar també la plantilla de la Policia Local.

Aquest divendres la Policia Local de Salt ha celebrat la seva diada fent un reconeixement als agents i, per primera vegada també, als ciutadans que han contribuït a millorar la seguretat al municipi en el darrer any. Després d'un 2010 especialment delicat a Salt, l'alcalde ha recordat que la feina que han fet tots els cossos policials han permès reduir l'índex de faltes i delictes en un 25% el 2011.

"L'objectiu per a aquest any és mantenir-nos amb un nivell de delinqüència similar al de les altres poblacions veïnes", ha afirmat l'alcalde que ha exposat que en una població com Salt amb molta concentració d'habitants i amb molta pobresa es pot considerar gairebé un èxit tenir el mateix nivell de faltes i delictes que a altres municipis considerats "més segurs".

Segons Torramadé, un factor "determinant" a l'hora de pacificar el municipi ha estat treure de circulació delinqüents multireincidents ja sigui perquè han entrat a presó o perquè eren estrangers i els han expulsat del país. En aquest sentit, l'alcalde ha detallat que la coordinació amb Mossos i el CNP juntament amb la Guàrdia Civil, la fiscalia i el món judicial ha estat "clau" per aconseguir que en només un any hagin expulsat 21 multireincidents que arrossegaven molts delictes.

De fet, la brigada d'estrangeria del CNP ha estat una de les que ha rebut un dels reconeixements que la Policia Local de Salt ha entregat aquest divendres. Entre els que han rebut diploma hi ha agents que han aconseguir desarticular una xarxa de tràfic de droga, que han salvat la vida d'una persona quan s'intentava suïcidar, agents que han trobat un arsenal en un pis i han tallat així el contraban d'armes o altres que han permès detenir un grup dedicat a robar portes metàl·liques de cases a la població.