Arbúcies es prepara pel concurs de catifes de flors naturals del Montseny

La mostra catifaire és la prèvia a la festa de les Enramades, que es celebraran entre el 7 i el 13 de juny

"Les enramades són la nostra veritable Festa Major, forma part del nostre sentiment col·lectiu com a poble”, assegura l’alcalde, Pere Garriga, i afegeix que "el concurs de catifes de flors del Montseny és la festa més important que es fa en tot el Parc Natural i ens serveix d’aparador per promocionar el turisme a casa nostra". El motiu comú d’aquesta edició de les catifes serà el 40è aniversari de l’Associació de Geganters i Grallers d’Arbúcies. Cada colla catifaire escull el tema o motiu que més li agrada per la seva catifa, però en el tram final de cadascuna es consensua un tema relacionat amb la vila. En paral·lel a les catifes, el projecte Racons Catifes estrenarà deu projectes artístico-florals a càrrec de gent d’Arbúcies que omplen de color i motius florals espais de la vila on no hi ha catifes.

L’Ajuntament d’Arbúcies ha previst un ampli dispositiu de mobilitat per donar cabuda a tots els vehicles que arribin a Arbúcies durant la jornada catifaire. S’obrirà al públic el pati de l’Institut Montsoriu i de l’Escola Dr. Carulla, a més d’habilitar zones d’aparcaments a l’Avinguda del Passeig Palacagüina i a la carretera de Santa Fe. Les persones amb minusvalidesa física tindran diversos aparcaments reservats a la Placeta de Can Reus. S’ha de recordar també que la cercavila posterior a les catifes començarà mitja hora abans, a 2/4 de 7 de la tarda.

El concurs de catifes de flors naturals és l’avantsala de les Enramades, declarada festa d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya, i que es celebrarà entre el 7 i el 13 de juny en els diversos barris d’Arbúcies amb les tradicionals danses, passades, els concerts i els balls com a elements tradicionals i més destacats. "Les Enramades ens ajuden a la cohesió social perquè hi participen gent de totes les edats, des dels infants com dels més grans. I alhora ens permet agrupar els nous col·lectius al costat de la gent de sempre”, subratlla l’alcalde.