Set detinguts per intentar robar en pisos i empreses de Girona, Quart i Vilablareix

La majoria dels lladres tenen antecedents i han quedat en llibertat després de passar a disposició judicial

El 24 de maig, cap a les 11 del matí, una patrulla de la comissaria de Girona va rebre un avís per anar fins a un pis del centre de la ciutat on una persona sospitosa intentava accedir per la força. En arribar al lloc dels fets els agents van veure un home a l'exterior del portal amb una actitud vigilant que va entrar ràpidament al bloc d'habitatges. Dins, els mossos hi van trobar tres homes per les escales. Quan els agents van preguntar què hi feien allà van respondre amb evasives, contradiccions i amb actitud nerviosa.

Els mossos van revisar l'edifici i van trobar que a la tercera planta hi havia signes de forçament i danys en un pany. Minuts més tard els agents van localitzar la persona que vivia dins el pis i que els va explicar que havia sentit un cop fort i que havia vist com algú intentava obrir la porta forçant el pany.

Els mossos van trobar i comissar diversos objectes que estaven amagats sota la catifa d'un primer pis: dos parells de guants de treball, una clau anglesa, un tornavís i una eina per forçar el bombí. A més, un dels delinqüents duia un tiquet d'un pàrquing d'un supermercat proper on hi tenien aparcat el cotxe.

Els detinguts, tots de nacionalitat romanesa són Alexandru Cristian O., de 23 anys, Ioan T., de 33 anys, domiciliats a Lleida i Cornel Marius M., de 23 anys, amb domicili desconegut. Els tres detinguts, que tenen antecedents, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona el 25 de maig. El jutge els va deixar en llibertat a l'espera de judici.

Una empresa, a Quart

La matinada del 29 de maig una patrulla uniformada dels mossos de Girona que feia tasques de prevenció va anar fins a una empresa de transports de Quart perquè van saber que hi havia un vehicle i tres homes amb actitud sospitosa al voltant de la nau industrial. Fins al lloc s'hi van dirigir diverses dotacions i, quan van arribar, van veure que havien forçat la tanca metàl·lica de l'empresa. Immediatament, van veure sortir dos homes de dins la nau que van arrancar a córrer per fugir.

Els agents els van interceptar, identificar i detenir. Són Paul B., de 60 anys, veí de Pineda de Mar (Maresme) i Adrian Fabian M., de 24 anys i veí de Riudarenes (Selva), ambdós de nacionalitat romanesa. Els han detingut com a suposats autors d'un delicte de robatori amb força en grau de temptativa.

La recerca policial va continuar amb efectius de paisà fins localitzar el tercer detingut, Viorel Cristian N., de 37 anys, veí de Porqueres i nacionalitat romanesa quan sortia del bosc on s'havia amagat. En l'escorcoll del vehicle que havien utilitzat, els mossos van poder comissar unes alicates, dos tornavisos, i diverses claus Allen.

Els detinguts, a qui consten antecedents a Paul B i Viorel Cristian N, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona entre els dies 29 i 30 de maig, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Robava ampolles de vi a Vilablareix

Cap a les dues de la matinada del 29 de maig una patrulla de paisà de la comissaria de Girona va ser requerida per adreçar-se a un domicili de la població de Vilablareix, ja que els propietaris havien vist com una persona saltava la tanca de la seva finca.

Quan els mossos van arribar i van comprovar el domicili, van trobar-se que la porta del soterrani de la casa estava oberta i a dins hi havia un home que estava agafant ampolles de vi. Els agents el van identificar i detenir. El detingut és Abdelatef T, de 36 anys, veí de Figueres i nascut a Gaza (Palestina).

Abdelatef T. té antecedents. Va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona el 30 de maig i va quedar en llibertat a l'espera de judici.