Olot no cobrarà la taxa de terrasses a bars i restaurants durant aquest any

Es dona l'opció d'ampliar la superfície ocupada

L'Ajuntament d'Olot ha donat a conèixer algunes de les mesures acordades a la Taula de Treball integrada per tots els grups municipals i amb l'objectiu de pal·liar les conseqüències de la covid-19.
S'ha acordat no cobrar la taxa per ocupació de la via pública de les terrasses de bars i restaurants durant aquest any. També es permetrà l'ampliació dels espais de les terrasses per compensar les mesures de desconfinament, una autorització temporal fins que puguin obrir amb normalitat. També s'ha acordat l'obertura d'espais de degustació de productes artesanals a establiments comercials sense llicència de bar o restaurant fins al 30 de setembre.
 
En tots els casos els negocis interessats hauran de presentar una instància al consistori, que estudiarà cas per cas. Entre les condicions que caldrà complir hi ha el respecte del descans dels veïns (en cas de queixes es retirarà el permís) i les voreres de circulació de vianants així com els carrers per on poden circular vehicles. També s'hauran de deixar lliures les entrades d'habitatges propers a l'establiment i que el sol·licitant no tingui deutes pendents amb el consistori.

Les mesures s'aprovaran al ple del 21 de maig i s'ha tingut molt en compte la possibilitat que el govern espanyol aprovi aquest divendres el nivell 1 de desescalada per la Garrotxa tal com ha proposat la Generalitat. En cas que es confirmi aquest escenari, a partir de dilluns vinent els establiments podran obrir les terrasses de bars i restaurants amb la meitat de les taules, separades per un mínim de 2 metres de distància i un màxim de 10 persones per grup.