Deu detinguts i gairebé 1.900 plantes de cànnabis confiscades a Torrella de Montgrí

L'Agència Tributària desmantella un grup organitzat que venia la droga a l'Alt Empordà i a la presó de Figueres

A banda de les plantes de cànnabis, també s'han comissat llavors d'aquesta droga i material per a la seva producció, com ara làmpades, ventiladors, aparells de refrigeració i armaris prefabricats per al seu cultiu. També es van confiscar 1.400 grams d'haixix, 4.234 grams de marihuana, eines per a la seva comercialització i diners en metàl·lic.

Un sistema de venda per no aixecar sospites

Nou dels detinguts són de nacionalitat espanyola i el restant és francès. Segons la investigación, el cap de l'organització era un veí d'Ullà (Baix Empordà) que controlava la producción i distribución de la droga. Havia ideat un sistema de venda a domicili de haixix i marihuana a la zona de l'Alt Empordà per no aixecar sospites. El venedor rebia les trucades dels clients, que li feien l'encàrrec, i posteriormente deixaven la droga en un punt d'intercanvi previamente acordat, com podria ser una bústia de la casa, un contenidor de residus o un arbre, i posteriorment es feia el pagament. D'aquesta manera, l'intercanvi es feia en poc temps sense que coincidissin comprador i venedor i sense que aquest últim hagués d'estar a la zona esperant i evitar així ser detectats.

Una part de la droga anava també destinada a França. Els compradors creuaven la frontera i retornaven al seu país amb turismes, acompanyats d'un o dos vehicles llançadora. L'organització també introduïa substàncies estupefaents a la presó de Figueres, on hi havia un altre dels seus membres.

Els beneficis obtinguts es blanquejaven per mitjà de contractes ficticis de treball i préstecs a propietats.