Les lesions de l'estafador no es corresponen amb algú que patís tortures o una pallissa

Fiscalia manté l'acusació de fins a 14 anys de presó per als empresaris, els mossos i el pagès imputats en l'afer

La declaració aquest matí dels forenses ha servit per desinflar encara més la versió de l'estafador. Justin Hapi assegura que els cinc acusats el van atonyinar i torturar a l'interior de l'empresa Grues Font, i que es va poder escapar dels seus captors saltant a la calçada en plena N-II després que el tanquessin a dins una furgoneta.

Per als forenses, però, les lesions que presentava l'estafador no es corresponen en res al fet que hagués patit tant tortures com un pallissa. De fet, Hapi va assegurar que els cinc acusats no van deixar de clavar-li puntades de peu i coces. Però en realitat, l'estafador pràcticament no tenia cap ferida arreu del cos.

Els metges, a més, també asseguren que és pràcticament impossible que els acusats li lliguessin una corda al coll i l'arrosseguessin. Sí que Justin Hapi tenia una rascada al clatell, però per als forenses, si realment li haguessin passat una corda pel cap, "les lesions serien molt més greus".

En comptes d'això, els perits es decanten més per la versió que va donar l'empresari a qui el ghanès va estafar 40.000 euros. És a dir, que ell i Hapi es van barallar a l'interior de l'empresa, i que l'home va agafar el ghanès per la corbata i el va fer anar per terra.

Durant la seva declaració, els forenses també han valorat les marques que tenia Hapi als canells. Segons han dit, no es pot descartar que fossin perquè estigués lligat amb brides. Però també és cert que també els hi podria haver causat l'empresari si, durant la baralla, l'hagués aferrat amb força.

A més d'aquestes lesions, Justin Hapi tenia un pòmul trencat i un tall al colze. Per als forenses, aquestes ferides són "del tot compatibles amb una caiguda". És a dir, quan l'estafador es va llançar des de la furgoneta fins al mig de l'N-II. Segons va dir ell, per escapar dels seus captors. Segons asseguren els empresaris, després que decidissin denunciar-lo i portar-lo a comissaria.

El fiscal manté la demanda de pena

Al final del judici, el fiscal ha mantingut la demanda de fins a 14 anys de presó per als cinc acusats (els germans empresaris, els dos mossos i un pagès). Segons l'acusació pública, hi ha prou motius per condemnar-los a tots ells per tortures, detenció il·legal i lesions.

Durant l'informe, sobretot, el fiscal ha posat l'accent en el fet que el sistema GPS del cotxe dels Mossos d'Esquadra els va localitzar al polígon quan -suposadament- tenia lloc la pallissa.

Per a les defenses, però, ha quedat clar que el cas ha d'acabar amb l'absolució de tots cinc acusats, i això és el que han sol·licitat totes. De fet, l'única part que ha modificat les conclusions ha estat l'advocat dels Germans Font, Carles Monguilod. El lletrat ha admès que, aquella nit del 12 de març del 2010, els seus clients van barallar-se amb Hapi a la seu de l'empresa.

L'escrit de conclusions, però, recull que allà dins no hi havia ningú més. I que les lesions que els dos germans van fer-li a Hapi van ser lleus. La defensa també entén que va ser el mateix estafador qui va decidir saltar de la furgoneta en marxa quan va adonar-se que els empresaris el portaven a comissaria per denunciar-lo.

Per això, aquesta part qualifica els fets d'una falta de lesions. Després del temps que ha passat, però, entén que ha prescrit, i per això demana que s'absolgui els dos empresaris.

De manera alternativa, i en cas que l'Audiència de Girona conclogués que els dos empresaris van cometre delicte, Monguilod demana que se'ls apliquin tres atenuants molt qualificades: confessió, arravatament passional i reparació del dany.

El judici, que s'ha celebrat a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.