Els treballadors dels Jutjats de Girona protesten per la retallada de sous del Govern

El col·lectiu treballa a les oficines dels jutjats però no pertany al cos de funcionaris de la Generalitat

La protesta ha consistit en una xiulada a les portes dels Jutjats amb pancartes en contra de les retallades i amb el suport dels quatre sindicats amb representació, com és UGT, CCOO, la Central Sidical Independent i de Funcionaris (CSI-F) i el Sindicat de Treballadors d'Administració de Justícia (STAJ).

Aquesta és la segona retallada de salari en dos anys que s'aplica a aquest col·lectiu, que fa tasques administratives en les àrees de getió, tràmit i auxili. "D'acord amb la llei, la Generalitat no ens pot retallar el sou perquè som funcionaris d'àmbit estatal i no depenem de Catalunya sinó de l'Estat", explica un dels representants sindicals, Pere Haro.

La retallada del 5%, assenyala, ve a ser una "trampa comptable que fa la Generalitat per treure més diners" ja que els diners que acaben retallant a partir de la massa salarial ve a ser un 25% dels complements específics que sí que gestiona la Generalitat i que "poden tocar".

La xiulada d'aquest dimecres és el començament d'un seguit de protestes i actuacions que tenen previst dur a terme en les pròximes setmanes i que es decidiran per assemblea.