Es presenta el projecte de millora de la carretera que uneix Cornellà del Terri i Porqueres

Les actuacions que s'hi portaran a terme pugen a un total de 1,6 milions d'euros

La Diputació de Girona i els ajuntaments de Cornellà del Terri i Porqueres (Pla de l'Estany) han presentat aquest divendres el projecte de millora de la carretera GIV-5146 que uneix les dues poblacions passant pel poble de Cors. Actualment les obres es troben en fase d'execució.

La carretera fins ara patia problemes d'inundacions, ja que travessa dos recs – el Codines i el Matamors – i les obres de drenatge existents eren insuficients. També, comptava amb una calçada molt estreta, d'entre 3,8 i 4 metres d'amplada sense vorals, fins al punt que no permetia delimitar els dos sentits de la circulació. A més, l'estat de la via afectava també la zona urbana del municipi. El projecte, que està en fase d'execució, consisteix a millorar el drenatge i també en construir una conducció d'aigües al costat de la calçada, per tal d'evitar inundacions. També s'ampliarà la calçada fins a almenys 6 metres d'amplada, més els vorals. Aquesta actuació té un pressupost de 972.272 euros.

El president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, ha destacat que 'es tracta de millorar la via per tal d'evitar que s'inundi i crear així més seguretat als vehicles que hi circulin'.  Vilert també ha explicat que 'aquestes actuacions són imprescindibles per continuar vertebrant les connexions entre els petits i mitjans municipis gironins'. L'alcalde de Porqueres, Salvador Ros, ha destacat que 'l'estat de la carretera era una reivindicació constant en el municipi'.

Segon projecte


D'altra banda, també es condicionarà la carretera GIV-5145 que uneix Cornellà del Terri i la carretera GI-513, passant per Pujals dels Cavallers, Fins ara comptava amb una amplada limitada, de 5 metres, i no hi havia vorals. La Diputació de Girona també ha impulsat un projecte d'eixamplament i millora per tal de dotar els més de dos quilòmetres de via amb un mínim de 6 metres de calçada més un voral a cada banda. Les obres tenen un pressupost de 735.788 euros.

A més, els treballs incorporen la construcció d'una via verda annexa, arran d'un conveni subscrit amb l'Ajuntament de Cornellà del Terri. Concretament, la Diputació executa la via verda simultàniament a les obres de la via, i l'Ajuntament n'assumeix el cost de 43.505 euros.

L'alcalde de Cornellà del Terri, Pere Vilà, ha explicat que 'aquesta actuació permetrà que la carretera tingui més seguretat'.