Les tempestes recorren el nord de Catalunya deixant calamarsades en alguns punts

Els ruixats han anat acompanyats de pedra a diversos punts de la Selva i la Garrotxa

Les tempestes s'han deixat sentir amb més o menys força, segons les poblacions, a la meitat nord de Catalunya durant aquest dilluns a la tarda. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per la possibilitat que els ruixats caiguessin amb una intensitat de pluja superior als 20 litres per metre quadret en mitja hora.

Segons ha informat, els xàfecs han estat de distribució irregular però han afectat quasi tota la meitat nord, inclosa la Val d'Aran. També ha precisat que en alguns localitats els nuclis de tempesta han estat d'intensitat forta i han anat acompanyats de calamarsa i pedra a les comarques del Vallès Oriental i Occidental, Maresme, Osona, el Berguedà, el Bages i el Solsonès. A La Seu d'Urgell s'ha hagut de tallar la carretera N-260 al quilòmetre 225 per acumulació d'aigua.

Segons ha informat el Servei Meteorològic, a Moià (Bages) han caigut 21 litres en menys de mitja hora. Un cop la tempesta ha travessat el nord del Maresme ha començat a anar a menys. D'altra banda, a la Vall d'en Bas (Garrotxa) han caigut també més de 20 litres en mitja hora i a Olot la pedra ha arribat als tres centímetres.

Durant tota la tarda hi ha hagut xàfecs a la Val d'Aran, al Pallars Jussà i Pallars Sobirà, al Pla de l'Estany, la Selva, el Ripollès, el Solsonès, el Baix Empordà, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Gironès, el Maresme, Osona, l'Anoia, l'Alt Emprodà, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça i el Bages.
De cara a aquest dimarts s'esperen ruixats i xàfecs de distribució irregular a punts de la meitat nord, sobretot al Pirineu, Prepirineu i interior del quadrant nord-est.

Els ruixats aniran acompanyats de tempesta i és possible que localment també de calamarsa. En general seran d'intensitat entre feble i moderada tot i que localment podran ser d'intensitat forta al Pirineu, Prepirineu, quadrant nord-est i Catalunya Central. Al final del dia les precipitacions minvaran.

Visita la galeria d'imatges